Clubhouse pentru Android este la luni distanță de lansare. Utilizatorii ar trebui să fie atenți la aplicațiile fake

Scris de | 25 martie, 2021
Clubhouse pentru Android este la luni distanță de lansare. Utilizatorii ar trebui să fie atenți la aplicațiile fake
foto via @economie.hotnews.ro

Aplicația pentru rețele sociale Clubhouse se bazează doar pe audio pentru a face conexiuni personale. Este posibil ca utilizatorii clubului să nu se vadă unii pe alții participând la conversații, dar cu siguranță pot auzi despre ce vorbește grupul lor. În acest moment, aplicația este disponibilă numai pentru utilizatorii iOS și iPadOS prin App Store. La sfârșitul lunii ianuarie, Clubhouse a spus într-o postare pe blog că în curând va începe să lucreze la aplicația sa pentru Android. Dar în timpul evenimentului săptămânal al companiei Townhall de duminică, fondatorul Clubhouse, Paul Davison, ne-a oferit un interval de timp pentru apariția unei versiuni Android a aplicației Clubhouse.

Potrivit TechCrunch, Davison a spus că echipa Clubhouse lucrează „foarte mult” pentru a aduce aplicația pe Android, dar a menționat, de asemenea, că ar putea dura câteva „luni” pentru ca acest lucru să se întâmple. Asta înseamnă că am putea vedea Clubhouse pentru Android cândva în al doilea trimestru sau la începutul celui de-al treilea trimestru. Având în vedere că sistemul de operare mobil cu sursă deschisă Google are aproximativ 85% din piața globală a telefoanelor, cu cât Clubhouse își instalează aplicația pentru Android mai devreme, cu atât va fi mai bine pentru Clubhouse. Compania a menționat că tocmai și-a angajat primul inginer Android.

Utilizatorii Android care doresc o aplicație socială numai audio pot apela la Twitter Spaces care tocmai și-a lansat serviciul Android la începutul acestei luni. Deocamdată, utilizatorii Android pot vorbi și participa doar la un chat deja creat. Nu vor putea să-și creeze propriul spațiu pentru moment, deși acest lucru s-ar putea schimba în luna următoare. Twitter spune că intenționează să deschidă Spaces pentru publicul larg în aprilie, oferindu-i un avantaj față de Clubhouse atunci când vine vorba de Android. 

O altă schimbare pe care Davison a discutat-o ​​duminică a fost eliminarea eventuală a cerinței invitației Clubhouse. Acest lucru ar putea fi făcut „în lunile următoare”, a spus fondatorul aplicației, deoarece există „atât de mulți creatori incredibili care nu sunt încă în Clubhouse, care au un public în altă parte”. El a continuat spunând că „va fi cu adevărat important să ne deschidem tuturor.

Modificările aduse aplicației ar putea fi minore în fluxul de activități, oferind utilizatorilor mai mult control asupra notificărilor push. Între timp, hackerii profită de popularitatea Clubhouse și de existența doar pe iOS, păcălind utilizatorii Android să-și încarce aplicațiile rău intenționate pe telefoanele lor. Acest lucru le-a permis acestor personaje să răspândească malware-ul BlackRock care poate fura informațiile de conectare ale utilizatorilor pentru peste 450 de servicii online, inclusiv Twitter, Facebook și Amazon.

foto via @phonearena.com

 În timpul discuției de duminică, Davison i-a avertizat pe toți să nu instaleze aplicații Clubhouse false pe Android spunând că „ar putea fi dăunătoare”. Același lucru este și pentru PC. Nu există nicio aplicație pentru PC pentru Clubhouse”. O versiune desktop a Clubhouse nu se află pe lista de sarcini a companiei, potrivit fondatorului companiei. De asemenea, duminica trecută au fost anunțate planuri care ar putea permite creatorilor să-și monetizeze evenimentele prin abonamente, plăți directe și sponsorizări de marcă. De asemenea, creatorilor li se vor oferi instrumente pentru a urmări abonamentele, ascultătorii și alte date, dar nu este clar când toate aceste instrumente vor fi disponibile.

Etichete: , ,

Sursa: Clubhouse for Android still months away