Apple ar putea lansa un ceas rugged, pentru sporturi extreme

Scris de | 26 martie, 2021
Apple ar putea lansa un ceas rugged, pentru sporturi extreme

Cel mai recent smartwatch Apple, Apple Watch Series 6, este deja foarte popular printre atleți, datorită rezistenței sale la zgârieturi și la apă (până la o adâncime de 50 de metri), însă Apple ar plănui să lanseze o versiune rugged, specială pentru sporturi extreme și condiții de vreme foarte dificile, conform Bloomberg.

Cunoscut în companie ca „Explorer Edition” Apple Watch-ul rugged ar urma să fie prezentat ca un model adițional, precum Watch SE sau edițiile speciale de ceasuri realizate cu Nike și Hermes. Va avea aceleași funcții ca un Watch normal, dar va beneficia de extra rezistență la impact, precum seria G-Shock de la Casio, cu un șasiu cauciucat în locul celui actual, realizat din oțel, aluminiu și titaniu.

Adăugarea unei opțiuni rugged, pentru cei care caută un smartwatch foarte rezistent pare o alegere bună pentru Apple. Conform unui raport recent IDC, compania din Cupertino deține 36% din piața globală de wearables și a generat 30 de miliarde de dolari din vânzări de wearables și accesorii pentru casă, acesta fiind al doilea cel mai de succes segment de produse ale sale, alături de iPhone-uri.

Apple mai lucrează și la o funcție de tracking pentru înot, notează Bloomberg, care ar urma să fie inclusă pe ceasul rugged. Dacă acest model va apărea, sunt șanse mari să îl vedem în luna septembrie a lui 2021 sau 2022, când Apple își prezintă de obicei noile modele de smartwatch-uri.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple may launch a rugged Watch for extreme sports