Facebook spune că testează o nouă funcție pentru a oferi viață virtuală deținuților care reintră în societate

Scris de | 26 martie, 2021
Facebook spune că testează o nouă funcție pentru a oferi viață virtuală deținuților care reintră în societate

Facebook testează o nouă aplicație numită The Re-Entry pentru a ajuta oamenii care trec din închisoare înapoi în societate, relatează Bloomberg. Acesta este un efort al companiei de a „crea mai multe produse pentru comunitățile marginalizate”.

Potrivit raportului, unii utilizatori de Instagram au văzut o notificare în partea de sus a feedurilor pe care scria „pregătirea pentru viață după închisoare cu sprijinul comunității”. Notificarea le-a cerut acestor utilizatori să facă clic pentru acces anticipat pentru a încerca aplicația și a oferi feedback, dar Facebook spune că notificarea nu ar fi trebuit să apară publicului:

„Am explorat diferite moduri de a ajuta la eliminarea lacunelor cu care se confruntă cei din comunitățile marginalizate din aplicațiile noastre”, a spus o purtătoare de cuvânt a Facebook într-un comunicat. „Acesta a fost menit să fie doar un test intern și am renunțat la notificarea imediat ce am aflat că a funcționat pe scurt în exterior”. Facebook experimentează adesea idei de servicii și aplicații care nu se concretizează și nu se transformă niciodată în ceva real.

În iunie, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că dorește „să înceapă să construiască produse pentru a promova justiția rasială”. Într-o postare din septembrie, șeful Instagram, Adam Mosseri, a scris despre activitatea companiei privind capitalul propriu: „Pentru a ne asigura că această lucrare este pe deplin susținută, am creat un grup de produse dedicat – echipa Instagram Equity – care se va concentra pe o mai bună înțelegere și abordare a prejudecăților în dezvoltarea produselor noastre și a experiențelor oamenilor pe Instagram.

Echipa Equity se va concentra pe crearea de produse corecte și echitabile. Aceasta include colaborarea cu echipa responsabilă de AI pentru Facebook pentru a asigura corectitudinea algoritmică. În plus, vor crea noi funcții care să răspundă nevoilor comunităților defavorizate. ” 

În prezent, nu știm încă când această aplicație de reintrare va fi disponibilă publicului sau dacă va fi vreodată, dar știm că este ceva pe care Facebook îl testează ca o modalitate de resocializare a prizonierilor înapoi în societate. Săptămâna trecută, Instagram a anunțat că lucrează la o nouă versiune a aplicației pentru copii sub 13 ani.

Etichete: , , , ,

Sursa: Facebook says it’s testing a new app to help prisoners who are re-entering society