Xiaomi lansează un nou Mi Mix care dispune de o lentilă lichidă. Ce presupune acest lucru și care sunt avantajele

Scris de | 26 martie, 2021
Xiaomi lansează un nou Mi Mix care dispune de o lentilă lichidă. Ce presupune acest lucru și care sunt avantajele
foto via @androidauthority.com

Xiaomi lansează un nou Mi Mix pe 29 martie, iar compania a început să dezvăluie unele dintre caracteristicile sale unice. Interesant este că cel mai recent Mi Mix va avea un obiectiv lichid, o premieră în lumea smartphone-urilor.

O lentilă lichidă conține un lichid de calitate optică și este controlată fie mecanic, fie electronic. Spre deosebire de lentilele tradiționale care sunt rigide, lentilele lichide sunt întinse și pot schimba rapid distanța focală. De asemenea, ocupă mai puțin spațiu în comparație cu un obiectiv tradițional.

Potrivit CEO-ului Xiaomi, Lei Jun, obiectivul lichid auto-dezvoltat al companiei va fi controlat printr-un motor pentru a realiza o focalizare precisă și rapidă. Lichidul fluid care alcătuiește obiectivul va fi înfășurat de un film care să permită schimbarea rapidă a distanței focale și a focalizării.

Xiaomi îl compară cu modul în care vede ochiul uman. Viteza de deformare a lentilei lichide, spune Xiaomi, este mult mai rapidă decât comenzile mecanice ale unei lentile optice tradiționale, îmbunătățind foarte mult viteza de focalizare. Jun a dezvăluit, de asemenea, că obiectivul va permite atât fotografiile macro, cât și cele teleobiective. În plus, Xiaomi susține că fluidul optic are o transmisie ridicată a luminii, o dispersie foarte scăzută și rezistență la medii extreme. De asemenea, auzim că noul Mi Mix este un dispozitiv pliabil.

Etichete: , ,

Sursa: The new Xiaomi Mi Mix will be the first smartphone to pack a liquid lens