Google a creat Android Ready SE Alliance, iar curând vei putea debloca mașina cu telefonul

Scris de | 27 martie, 2021
Google a creat Android Ready SE Alliance, iar curând vei putea debloca mașina cu telefonul

În timp ce smartphone-urile devin mai puternice, companiile iau măsuri pentru a le face mai sigure. În 2018, Titan M Chip a fost introdus în Google Pixel 3 și este inclus în modele mai noi precum Google Pixel 5, aducând securitate îmbunătățită, rezistentă la manipulare pentru smartphone-uri. Telefoanele Samsung vin, de asemenea, cu propriul lor cip de securitate, pe care compania l-a introdus anul trecut începând cu Samsung Galaxy S20. Cu acest nivel suplimentar de securitate hardware, Google crede că este timpul să facem din smartphone-uri o parte și mai profundă a vieții noastre, așa că a creat o inițiativă numită Android Ready SE Alliance.

Noul program este un parteneriat între Google și furnizorii Secure Element (SE) care creează hardware precum cipul Titan M pentru securizarea smartphone-urilor. Alianța își propune să creeze noi cazuri de utilizare sigure pentru smartphone-uri pentru a le integra în viața noastră în continuare:

Un obiectiv major al acestei alianțe este de a permite un applet consecvent, interoperabil și sigur demonstrabil în ecosistemul Android. Implementările validate ale appleturilor Android Ready SE creează o încredere și mai puternică în platforma Android.

OEM-urile care adoptă Android Ready SE pot produce dispozitive mai sigure și permit actualizări de la distanță pentru a permite noi cazuri de utilizare convingătoare pe măsură ce sunt introduse în platforma Android. Google speră că acest lucru poate duce în cele din urmă la „applet-uri” care introduc funcții precum chei digitale, pașapoarte digitale, licențe de conducere mobile și multe altele.

foto via @androidcentral.com

Mai mulți OEM-uri Android s-au înscris deja la program, ceea ce ar trebui să contribuie la creșterea adoptării în cadrul ecosistemului Android global. OEM-urile nu au fost numite, dar Samsung nu ar fi lipsit să includă smartphone-urile Galaxy, având în vedere relația sa cu Google. În plus, Google a declarat că aceste „applet-uri” ar fi compatibile cu Android TV, Android Auto și chiar Wear OS, ceea ce ar putea însemna că funcții mai utile ar putea fi în lucru pentru cele mai bune ceasuri inteligente Android. 

Cu platforma robustă Google pentru case inteligente și având în vedere recentul parteneriat cu producători auto precum Ford, acesta pare un pas natural pe care Android trebuie să îl facă.

Cheile digitale ale mașinii nu sunt nemaiauzite, deoarece este ceva ce Apple a lansat anul trecut cu iOS 14. iPhone-urile și Apple Watches pot deja bloca și debloca anumite modele BWM cu o atingere, utilizând NFC și propriul element securizat Apple. Deși unele telefoane Galaxy pot face acest lucru deja cu BMW, Google speră să creeze o disponibilitate mai largă pentru mai multe smartphone-uri și, în cele din urmă, pentru mai mulți producători auto. Primul applet din alianța Google, StrongBox pentru SE este deja disponibil pe platformele Google și este utilizat pentru stocarea cheilor criptografice. Lucrările sunt deja în curs pentru cheile digitale și permisele de conducere / ID-urile mobile.

Etichete: , , ,

Sursa: Google's Android Ready SE Alliance could turn your next Galaxy phone into digital car keys