Xiaomi va începe să producă vehicule electrice

Scris de | 28 martie, 2021
Xiaomi va începe să producă vehicule electrice
foto via @webpronews.com

Producătorul de smartphone-uri Xiaomi va începe să producă vehicule electrice (EV), folosind fabrica Great Wall Motor Co Ltd. Xiaomi este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, dar dorește să-și diversifice activitatea. Deoarece produce în principal smartphone-uri cu Android, nu se bucură de aceleași margini ca Apple și depinde de volum pentru a rămâne profitabil. Compania s-a confruntat, de asemenea, cu provocări ca urmare a interdicțiilor din partea SUA, oficialii citând riscul de securitate pe care îl prezintă.

Potrivit Reuters, compania caută să urmeze o cale similară, așa cum mulți cred că urmează Apple, derivând de la un producător de smartphone-uri la un producător de vehicule electrice. Compania planifică ca Great Wall să se ocupe de producție, prima dată când acesta din urmă a oferit serviciile sale de fabricație unei companii externe.

Potrivit surselor Reuters, Xiaomi intenționează să-și vândă vehiculele electrice pe piața de masă, reflectând abordarea sa față de afacerea cu smartphone-uri.

Etichete: , ,

Sursa: Xiaomi Will Begin Making Electric Vehicles