Ionuț „Bercea”: „Pasiunea mea cea mai mare a fost fotbalul, dar nu am putut continua, așa că am mers mai departe cu gamingul”
foto via @gg-industry.ro

Ionuț „Bercea”: „Pasiunea mea cea mai mare a fost fotbalul, dar nu am putut continua, așa că am mers mai departe cu gamingul”

Scris de | 30 martie, 2021

Pe Ionuț Bercea îl găsiți pe Youtube aici

connect: Spune-ne mai multe despre tine. Cine ești, de unde vii, ce îți place să faci când nu ești în fața calculatorului?

Ionuț Bercea: Numele meu este Bercea Ionuț Bogdan, 99.9% din cei care mă cunosc îmi spun Bercea, sunt din Craiova, oltean pur 100% din inima sudului. Când nu sunt în fața calculatorului îmi place să fac diverse activități fizice, ca de exemplu fotbalul. Sunt mândru că pot face fix ceea ce îmi place și pot trăi din asta.

connect: Cum ai devenit gamer și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru gaming?

Ionuț Bercea: Drumul până aici a fost destul de complicat. Pasiunea mea cea mai mare a fost fotbalul, dar din păcate nu am mai putut continua așa că am apelat la a doua mea pasiune, care este gamingul. Țin minte că am avut prin 2013 o tentativă de a face asta, dar pe vremea aceea erau foarte puțini, nu prea știa nimeni despre asta și mi s-a părut foarte complicat la acea vreme așa că am abandonat. După câțiva ani, prietenul meu cel mai bun (Andy-Lectură de la A la Z) făcea deja asta de ceva timp și mi-a dat ocazia să fac și eu asta, învățându-mă totul pas cu pas. După câțiva ani, muncă și perseverență, am ajuns aici.

connect: Credeai vreodată că o să faci din gaming o carieră?

Ionuț Bercea: Nu m-am gândit niciodată că am să ajung aici. Am plecat de la ideea că am să fac asta până când nu voi mai avea timp, dar cu timpul am început să mă implic atât de mult și am ajuns la un nivel încât îmi permit să investesc 100% din timpul meu.

connect: Care este jocul preferat, la ce ești tu cel mai bun?

Ionuț Bercea: Nu am un joc preferat, dar îmi plac o mulțime de jocuri (CS:GO, League of Legends, GTA 5 etc), chiar dacă nu pot spune că sunt bun la vreun joc anume. Eu fac din gaming entertatainment cu diverse challenge-uri și episoade amuzante de troll. La unele jocuri sunt chiar mediocru, dar publicul apreciază sinceritatea mea și mai ales felul în care tratez jocul.

connect: Ce sfaturi le-ai da copiilor care se gândesc să urmeze un astfel de drum în viață?

Ionuț Bercea: În primul rând, ai nevoie de foarte multă răbdare, de perseverență și constanță. Dacă nu ești serios, nu faci nimic. Trebuie să te pasioneze asta 100%. Dacă pleci de la ideea de a faci bani, nu o să faci pentru că pubicul are frumoasa capacitate de a citi personajele din spatele camerei. Trebuie să fii dedicat 100%, ăsta este secretul mai pe scurt.

connect: Cum arată comunitate de gaming din România? Cât de repede crește?

Ionuț Bercea: Dacă analizăm situația și ne raportăm la numărul de utilizatori de internet din România, comunitatea de gaming crește foarte bine. De exemplu, acum 10 ani nu mă gândeam că vreodată am să mă duc pe viu la o competiție CS:GO împreună cu alte sute sau poate chiar mii de oameni. La nivel de comunitate, cu toții am ajuns să construim și am crescut împreună și sunt convins că toată această chestie o să evolueze din ce în ce mai mult.

connect: Cât de implicat ești în peisajul autohton de gaming?

Ionuț Bercea: Atât cât îmi permite timpul. În mare parte, sunt foarte ocupat, postez zilnic pe Youtube și asta mă ține foarte ocupat.

connect: Cum arată setup-ul tău?

Ionuț Bercea: Am un setup destul de bun, dar nu pot să mă laud cu cel mai scump sau cel mai profesional pentru că nu este cazul. Dar am un setup cu care poți produce calitate superioară în ceea ce afc eu. Dar, în acest domeniu, setup-ul este ultimul lucru de care trebuie să te îngrijorezi. Publicul apreciază mai mult calitatea contextuală decât cea tehnică.

Etichete: , ,