Visa va accepta plățile în USD Coin și anunță un parteneriat cu Crypto.com

Scris de | 30 martie, 2021
Visa va accepta plățile în USD Coin și anunță un parteneriat cu Crypto.com

Visa anunță o premieră: utilizarea USD Coin (USDC), o monedă stabilă, cu o valoare legată de cea a dolarului american, pentru decontarea tranzacțiilor realizate cu Visa prin intermediul Ethereum, una dintre cel mai des utilizate platforme open-source, bazată pe tehnologia blockchain.

Visă derulează un proiect pilot în parteneriat cu Crypto.com și își propune să ofere capabilitatea de decontare a tranzacțiilor cu USDC mai multor parteneri în decursul acestui an. 

Decizia de a introduce monedele digitale ca monede de decontare marchează un pas important în strategia Visa, concepută pentru a îmbunătăți toate modalitățile de circulație a banilor, atât în propria rețea, cât și în afara ei.

Visă a dezvoltat pe parcursul anului trecut această modalitate de decontare a monedelor digitale prin intermediul infrastructurii de trezorerie existente în companie, o platformă care decontează miliarde de dolari în fiecare zi între mii de instituții din peste 200 de piețe și 160 de valute.

În colaborare cu Anchorage, prima bancă de active digitale autorizată în SUA și partener exclusiv Visa pentru decontarea monedelor digitale, Visă a lansat un program pilot care permite Crypto.com să trimită USDC către Visa pentru a-și deconta obligațiile sale financiare rezultate din programul de carduri Visa – Crypto.com.

Procedura standard de decontare Visa solicită partenerilor să folosească o monedă tradițională, ceea ce poate aduce costuri suplimentare și complexitate companiilor care se bazează pe monede digitale. Capabilitatea de decontare în USDC poate ajuta Crypto.com și alte companii cripto să regândească noi modele de afaceri fără a fi nevoie de monede tradiționale în fluxurile lor de trezorerie și în fluxurile monetare de decontare.

Aceste schimbări implementate de Visa și integrarea cu Anchorage consolidează, de asemenea, capacitatea sa de a sprijini direct noile monede digitale ale băncilor centrale (CBDC) pe măsură ce vor fi emise în viitor.

Etichete: , , ,