CryptoData Tech anunță prima mașină electrică dezvoltată integral în România. Co-fondatorul Tesla va fi prezent la evenimentul de lansare

Scris de | 16 martie, 2022
CryptoData Tech anunță prima mașină electrică dezvoltată integral în România. Co-fondatorul Tesla va fi prezent la evenimentul de lansare
Foto via Business Insider

CryptoData este una dintre primele companii românești care au intrat pe acest segment de business, în urmă cu zece ani, odată cu creșterea potențialului tehnologiei blockchain. Acum, în portofoliul CryptoData Tech se află mai multe dispozitive care pun accentul pe securitate și confidenșialitate, precum smartphone-uri sau chiar și un laptop, produse, desigur, care se adresează celor care au nevoie de un strat suplimentar de protecție pe device-urile lor.

Iar prima mașină electrică pe care compania vrea s-o prezinte se află, de fapt, în stadiul de concept, și se folosește de toate tehnologiile „powered by” blockchain care se regăsesc și pe celelalte produse. De asemenea, în cadrul evenimentului de lansare vor fi prezentate o serie de proiecte inovatoare menite să faciliteze integrarea dispozitivelor smart în diverse platforme.

Potrivit unui comunicat trimis de compania CryptoData Tech, pe scenă vor urca oameni de știință, autori, arhitecți de tehnologii, regizori și directori de top din întreaga lume pentru a prezenta tehnologiile viitorului, oferind atât participanților, dar și invitaților posibilitatea de a interacționa cu experți și profesioniști din industria tehnologiei și industria automotive.

Unul dintre cei mai interesanți speakeri care vor urca pe scena evenimentului este nimeni altul decât Martin Eberhard, co-fondator Tesla Motors, compania preluată ulterior de Elon Musk și transformată într-una dintre cele mai profitabile din lume. Acesta va vorbi despre filosofia din spatele Tesla şi despre cum a reuşit prin lansarea acestei companii, să revoluţioneze industria automobilelor electrice.

Proiectele prezentate în cadrul Decentralized Connectivity Redefined:

  • Momentum reprezintă primul concept de supercar complet electric cu modul Blockchain dezvoltat integral în România și care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria automobilelor electrice.
  • XIDEN Blockchain este o rețea care combină sistemul Internet of Things cu tehnologia blockchain pentru a dezvolta un protocol care va permite dispozitivelor smart să îndeplinească sarcini în mod automat și autonom. Platforma rețelei va putea facilita integrarea tuturor dispozitivelor inteligente în sistemul blockchain cu scopul de a asigura utilizarea optimă și eficientă a tuturor resurselor disponibile.
  • Ethernytree – un proiect axat pe repopularea domeniilor forestiere în colaborare cu autorități locale, cu posibilitatea de extindere la nivel global, care utilizează aplicabilitatea extinsă a tehnologiei blockchain pentru a crea un răspuns la reducerea suprafeței pădurilor , diminuarea amprentei de carbon rezultată din utilizarea energiei electrice necesară utilizării funcționării sistemelor tehnologice și, implicit, a schimbărilor climatice care au loc în întreaga lume.

Agenda evenimentului DCR2022 va prezenta o serie de discursuri cu privire la impactul tehnologiei asupra societății moderne, discuții interactive și studii de caz bazate pe soluții privind tehnologia blockchain, integrarea dispozitivelor inteligente în sisteme inovatoare, industria automobilelor electrice și multe altele.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,