Se zvonește că Samsung ar face echipă cu cel mai bun furnizor de camere

Scris de | 9 aprilie, 2021
Se zvonește că Samsung ar face echipă cu cel mai bun furnizor de camere
foto via @technohoop.com

Faptul că o companie de camere foto de renume mondial este furnizor de piese pentru sistemul de fotografie de pe dispozitivele unui producător de telefoane nu este ceva nou. Huawei folosește lentile furnizate de Leica, iar în cel mai recent parteneriat, OnePlus are un oparteneriat cu Hasselblad. Este posibil ca publicul să nu știe acest nume, dar printre profesioniști este bine cunoscut, iar compania are o reputație excelentă.

foto via @phonearena.com

Tipster Ice Universe a postat zilele trecute un zvon interesant pe Weibo, care a fost preluat pe Twitter de un alt tipster. Ambii spun că Samsung este în discuții cu Olympus pentru furnizarea Samsung cu camere pentru viitoarele modele de smartphone-uri. Camerele furnizate în cadrul parteneriatului zvonit vor fi de înaltă calitate, Samsung continuând să utilizeze propriile procesoare de semnal de imagine (ISP).

O cameră cu semnătura Olympus ar putea ajunge pe un model de ediție specială a Galaxy Fold. Trecând la modelele obișnuite de producție, am putut vedea că Olympus preia modulul de cameră Samsung pentru prima dată cu seria emblematică Galaxy S22 de anul viitor. Dacă tradiția se menține, am putea vedea lansarea acelei linii cândva în primul trimestru al anului 2022.

Se crede că Samsung lucrează la succesorul actualului său chipset Exynos de top, pe care l-a denumit în cod Olympus. Se pare că cipul va oferi performanțe îmbunătățite în comparație cu Exynos 2100.  În ciuda zvonurilor, ne-am înșela dacă nu am menționa faptul că Olympus și-a vândut anul trecut afacerea cu camere și imagini către Japonia Industrial Partners. Acest lucru pare să pună Kibosh pe zvonuri și până acum nu a fost anunțat niciun parteneriat.

Etichete: , , , ,

Sursa: Samsung rumored to team up with top camera supplier