Telekom Banking aduce noi funcționalități platformei de tranzacționare Schimb Valutar Online

Scris de | 14 aprilie, 2021
Telekom Banking aduce noi funcționalități platformei de tranzacționare Schimb Valutar Online

Telekom Banking, proiectul financiar dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania și Alior Bank, sucursala locală a uneia dintre cele mai mari bănci din Polonia, anunță noi functionalități pentru platforma de tranzacționare valutară Schimb Valutar Online, și anume înregistrarea 100% online în platformă, prin soluția de verificare a identității clienților prin video selfie, pe care instituția a implementat-o și pentru deschiderea conturilor bancare la distanță la începutul acestui an, precum și lansarea aplicației de mobil Schimb Valutar Online.

Platforma Schimb Valutar Online este o soluție unică pe piața românească, fiind în același timp o platformă de tranzacționare valutară ce oferă posibilitatea de a efectua schimburi 24/7 la cursuri actualizate în timp real, și nu la un curs de referință, dar și un pachet de produse și servicii pentru administrarea fondurilor în valută. Platforma Schimb Valutar Online funcționează independent de restul produselor și serviciilor incluse în oferta Telekom Banking și se adresează în special clienților interesați de operațiuni de tranzacționare valutară. 

Platforma Schimb Valutar Online oferă clienților o experiență 100% online pentru deschiderea conturilor în valută, pentru tranzacționare valutară în principalele 10 valute și, ulterior, pentru utilizarea sumelor rezultate din schimburile valutare, prin efectuarea de transferuri sau operațiuni cu carduri valutare. Fondurile din conturile deschise prin platforma Schimb Valutar Online sunt garantate în limita a 100.000 euro de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia.

Platforma Schimb Valutar Online poate fi accesată prin aplicația de mobil disponibilă gratuit în AppStore și Google Play. Pentru accesul în aplicație și autorizarea operațiunilor, clienții pot opta pentru metodele cu elemente biometrice (amprentă sau recunoaștere facială).

Pe lângă beneficiul cursurilor valutare actualizate în timp real în funcție de evoluția pieței, platforma oferă clienților diverse funcționalități pentru efectuarea schimburilor valutare într-un mod cât mai avantajos și cu un efort minim. Spre exemplu, aceștia pot programa schimburi valutare automate la nivelul cursului de schimb la care doresc să se efectueze tranzacția, la o anumită dată și oră, sau cu o anumită frecvență. Platforma permite și efectuarea de schimburi valutare directe între valutele EUR, USD, CHF și GBP.

Totodată, clienții pot să-și seteze alerte pentru a fi anunțați atunci când cursul de schimb atinge o anumită valoare și pot efectua schimburi valutare, chiar dacă la momentul inițierii tranzacției nu au fonduri suficiente, accesând opțiunea “rezervă curs valutar”. Pentru aceasta este necesar să aibă în cont cel puțin 5% din suma tranzacției, urmând ca în maximum două zile să asigure diferența necesară pentru finalizarea tranzacției.

Etichete: , , ,