Casio lansează al doilea ceas G-Shock în ediție limitată cu NASA

Scris de | 15 aprilie, 2021
Casio lansează al doilea ceas G-Shock în ediție limitată cu NASA
foto via @highsnobiety.com

Casio a prezentat al doilea ceas G-Shock în ediție limitată cu NASA. Modelul comemorativ DW5600NASA21-1 ajunge la 40 de ani de la prima lansare a navetei spațiale, pe 12 aprilie 1981. Misiunea a fost denumită „cel mai îndrăzneț zbor de test din istorie”.

A fost prima navă spațială reutilizabilă a omenirii și prima dintre 135 de misiuni pentru programul de 30 de ani. Orbitatorul se va lansa ca o rachetă și va ateriza ca un avion. Cele două boostere solide care au ajutat la împingerea lor în spațiu vor fi, de asemenea, refolosite. Numai rezervorul de combustibil extern masiv ar arde când ar cădea din nou pe Pământ. Totul era cunoscut sub numele de Sistemul de Transport Spațial.

foto via @static.highsnobiety.com

„DW5600 comemorativ onorează decenii de explorare spațială și a fost conceput pentru colecționarii de ceasuri și pasionații de spațiu în comemorarea a 40 de ani de la prima lansare a navetei spațiale”, a scris Casio pe site-ul său. Ceasul are un cadran alb care înconjoară un afișaj digital și dezvăluie naveta spațială OV-102. Ceasul are, de asemenea, o carcasă întunecată cu o bandă albă, iar spatele din oțel prezintă o gravură comemorativă a navetei spațiale.

Ceasul digital G-Shock are un cadran alb cu logotipul roșu „vierme” NASA și o carcasă din oțel inoxidabil cu o siluetă gravată a navetei spațiale. Cureaua de ceas alb-negru potrivită este inscripționată „STS-1” și „Statele Unite” și are drapelul american imprimat pe bucla benzii, evocând marcajele de pe orbita navetei.

DW5600NASA21-1 este disponibil pentru precomenzi la 140 USD.

Etichete: , , ,

Sursa: NASA’S NEW G-SHOCK IS A PIECE OF SPACE HISTORY