REVIEW Acer ConceptD 3 Ezel, laptop pentru creatorii de conținut

REVIEW Acer ConceptD 3 Ezel, laptop pentru creatorii de conținut

Scris de | 15 aprilie, 2021

În ultimii ani, o nouă categorie de laptop-uri a început să își facă simțită prezența pe piață, creată special pentru consumatori cu cerințe ridicate, care au nevoie de device-uri performante: creatorii de conținut. Din această categorie face parte și gama ConceptD de la Acer, una dintre cele mai noi de pe piață, dezvoltată special pentru creatori de conținut și oameni care caută să maximizeze lucrurile pe care le oferă laptop-ul lor.

Asta își propune să ofere și ConceptD 3 Ezel, un laptop cu un design nou și extrem de interesant, care îi conferă posibilitatea de a fi utilizat în multiple forme. Laptop-ul vine într-o nuanță de alb elegantă, care însă va aduna amprente și praf destul de rapid dacă nu ai grijă și nu ții pe aproape o microfibră.

Primul lucru pe care vei vrea să îl faci va fi cu siguranță să te joci cu acea balama care face ca laptop-ul să aibă un aspect foarte bizar atunci când este închis. Odată ce îl deschizi însă, vei descoperi că tot ce trebuie să faci este să apeși puțin pe partea de sus a ecranului pentru a-l detașa pe acesta de balama și a putea să îl pui într-o poziție care te avantajează.

Astfel, o să poți să îl tragi mai aproape de tine, peste tastatură, dacă nu vrei să o folosești, îl vei putea întoarce rapid spre persoana din cealaltă parte a mesei dacă vrei să îi arăți ceva, sau vei putea să orientezi ecranul pur și simplu cu fața în sus, dacă lucrezi de exemplu din picioare la un design grafic.

În plus, laptop-ul vine și cu un stylus inclus care, deși nu este cel mai bun pe care l-ai putea găsi în piață, are un timp de răspuns suficient de rapid pentru a te mulțumi și se găsește în propriul său locșor, pe laterala stângă a laptop-ului. Tot acolo vei găsi și o parte din porturi, precum un mini DisplayPort, un Thunderbolt 3 și un HDMI, la care se adaugă un port Kensington lock și portul de încărcare. Pe dreapta se află două USB-uri tip-A și jack-ul de căști de 3,5mm, împreună cu un slot de card SD, pentru a oferi opțiuni cât mai complete utilizatorilor.

Bineînțeles, adăugarea acelei balamale face ca greutatea laptop-ului să fie mai mare, undeva aproape de două kilograme, dar îi oferă acestuia un design unic, bizar, dar care ajunge să îți placă și va atrage cu siguranță atenția altor persoane. Având în vedere multitudinea de task-uri pe care le poate îndeplini, merită acele sute de grame în plus, care nu se simt atât de tare atunci când îl porți în rucsac.

Display

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui astfel de laptop, destinat creatorilor de conținut, este calitatea display-ului. Din fericire, în acest caz avem parte de un panou calitativ LED, care vine setat din fabrică la o rezoluție FHD, 1920 x 1080, echipat, desigur, cu touchscreen, pentru o editare cât mai facilă în multiplele setup-uri de poziție în care poate fi utilizat.

În plus, pentru ca display-ul să poată fi pus în valoare așa cum trebuie, Acer ConceptD 3 Ezel vine echipat și cu o placă video dedicată, și anume o Nvidia GeForce GTX 1650 cu design Max-Q, care livrează o performanță adecvată unui laptop destinat acestui segment de utilizatori. Aceasta vine la pachet cu o memorie de 4 GB, suficientă pentru editare, însă cam puțină pentru cei care se gândesc că pot „împușca” și ceva timp de joacă.

În ceea ce privește creierul lui ConceptD 3 Ezel, laptopul este motorizat de un procesor Intel Core i7 de generație a 10-a, în speță popularul i7-10750H, unul dintre cele mai bune procesoare care echipează sistemele portabile pentru creatorii de conținut. Acesta e un hexa-core care funcționează pe o frecvență de 2.60 GHz și face față cu brio sarcinilor de lucru ceva mai complexe, cum ar fi designul grafic.

Și pentru ca pachetul să fie complet, vorbim aici și de 16 GB de memorie RAM, care vine la pachet cu un SSD M.2 PCI Express de 512 GB. Chiar dacă spațiul de stocare nu pare chiar atât de ofertant, el poate fi suplimentat de un serviciu de cloud, sau de un mediu extern pe care poți salva proiectele la care lucrezi. Proiecte care vor fi plăcute din punct de vedere vizual, atunci când sunt afișate pe display-ul cu certificare Pantone.

Design

ConceptD 3 Ezel este un gadget foarte plăcut la vedere, culoarea modelului care a sosit la noi la test fiind un alb mat. Alb ce este completat frumos pe capac de către logoul stilizat care dă numele device-ului. Și tot la acest capitol trebuie să punctez și nuanța calmă de portocaliu care luminează tastele acestuia, aceasta creând un efect liniștitor.

Pe lângă tastatura comodă pentru scris și de dimensiuni perfect normale, neieșind în evidență nici pozitiv nici negativ, avem parte și de un touchpad de dimensiuni generoase, exact așa cum ar trebui să fie cazul la toate laptopurile folosite la editare foto sau video, și care să îți permită să lucrezi în condiții optime atunci când ești pe fugă.

Concluzia connect

Acer ConceptD 3 Ezel este un device potrivit pentru cei care au nevoie de o bază solidă pentru ideile și procesul creativ pe care le transpun apoi în mediul digital. Ecranul cu certificare Pantone și touchscreen, touchpad-ul de dimensiuni ofertante, dar și balamaua inedită care îți permite să așezi în aproape orice poziție display-ul contribuie la o experiență de utilizare foarte plăcută.

Acer ConceptD 3 Ezel vine la un preț de aproximativ 10.000 de lei și îți oferă uneltele necesare pentru lucrul de zi cu zi, fiind și destul de portabil și prietenos în dimensiuni.

Etichete: , ,