Samsung lansează o nouă tehnologie pentru farurile mașinilor

Scris de | 21 aprilie, 2021
Samsung lansează o nouă tehnologie pentru farurile mașinilor

Samsung a anunțat PixCell LED, un nou modul LED pentru automobile, optimizat pentru faruri inteligente, precum sistemele adaptive cu tehnologie de asistență a conducătorului auto (ADB).

Farurile ADB alimentate de LED-urile PixCell de la Samsung vor ajuta la îmbunătățirea vizibilității și siguranței șoferului, îmbunătățind experiența generală de conducere pe timp de noapte și în condiții meteorologice nefavorabile, precum ceața sau ploile abundente.

ADB este o tehnologie de asistență a conducătorului auto, concepută pentru a asigura o vizibilitate mai mare în timpul șofatului. Pentru a preveni disconfortul altor șoferi, ADB reglează automat modelele fasciculului farurilor atunci când detectează orice obiect din apropierea unui vehicul în mișcare, prevenind astfel orbirea inutilă.

Noul PixCell LED poate integra monolitic mai mult de 100 de segmente ultra-mici într-un singur cip LED, reducând în același timp zona de emisie de lumină semnificativ mai mică.

Aceste segmente LED sunt separate de un perete de siliciu pentru a preveni conversația optică încrucișată și, la rândul său, oferă un contrast superior pentru o vizibilitate mai mare a șoferului. Fiecare segment funcționează ca un pixel pentru a controla distribuția luminii, deoarece distinge zonele de pornire și oprire, astfel încât fasciculul de la faruri să lumineze doar în direcția unde este nevoie.

Distribuția luminii și nivelurile de luminozitate ale PixCell LED sunt proiectate folosind software-ul de iluminat auto, făcându-le ușor de reglat pentru a îndeplini diverse reglementări și cerințe pentru lămpile auto din întreaga lume. Bazat pe un singur design standard al farurilor, producătorii de lămpi pot personaliza puterea de lumină pentru a se potrivi diferitelor nevoi de proiectare și se pot bucura de un timp redus pentru dezvoltare, producție, distribuție și desfacere.

Samsung a început să livreze LED-urile PixCell către producătorii de lămpi pentru a fi utilizate în mașinile electrice de nouă generație și a furnizat deja suficiente LED-uri PixCell pentru a aprinde mai mult de 300.000 de vehicule electrice.

ROG Zephyrus G14

Etichete: ,