Apple spune că AirTag nu este conceput pentru a urmări copii sau animalele de companie

Scris de | 23 aprilie, 2021
Apple spune că AirTag nu este conceput pentru a urmări copii sau animalele de companie
foto via @bgr.com

Apple a dezvăluit marți un produs nou, în cadrul evenimentului de presă „Spring Loaded”: trackere AirTag despre care s-a zvonit acum mai bine de un an. Gadgetul este similar cu ceea ce este disponibil de la Tile și Chipolo, două companii care au propriile lor trackere conectate la smartphone. Dar AirTag are două avantaje semnificative față de rivali.

Este construit cu protecții de confidențialitate puternice pentru a preveni interceptarea și abuzul de date și – cel mai important – se bazează pe aproximativ un miliard de dispozitive Apple, majoritatea iPhone-uri, pentru a localiza obiecte oriunde pe pământ.

AirTags pot fi utilizate cu orice obiect pe care dorești să îl urmărești, inclusiv brelocuri, genți, biciclete sau orice alt lucru pe care dorești să îl găsești dacă lipsește. Dar nu sunt concepute pentru a urmări animalele de companie sau copiii, subliniază Apple.

Apple a explicat companiei Fast cum a proiectat AirTag pentru a fi privat și rezistent la stalker. AirTag-urile funcționează prin trimiterea unui ping Bluetooth către dispozitivele Apple din apropiere, cum ar fi un iPhone care trece pe lângă un obiect pierdut cu un AirTag atașat. Schimbul de date este criptat de la un capăt la altul, ceea ce permite iPhone-ului respectiv să informeze proprietarul AirTag cu privire la locația cheilor. Proprietarul nu va ști cine a găsit trackerul și nici altcineva. Problema evidentă aici este că, în absența unui iPhone, AirTag nu își poate transmite locația și obiectul rămâne pierdut.

Vicepreședintele Apple pentru marketingul produselor iPhone la nivel mondial, Kaiann Drance, a declarat pentru Fast Company că Apple Watches ar fi mai indicate pentru a fi cu ochii pe copiii tăi decât un tracker AirTag: Când l-am întrebat pe Drance despre părinții care folosesc AirTags pentru a-și urmări copiii (cum ar fi în timpul unei ieșiri la un parc de distracții) sau pentru animalele de companie, a subliniat rapid că AirTag este proiectat pentru a urmări obiecte, nu persoane sau animale de companie. Dacă părinții ar dori să-și urmărească copiii, ea sugerează că un Apple Watch cu configurare familială ar putea fi o alegere mai bună. 

Executivul Apple a fost mai îngăduitor în ceea ce privește animalele de companie, dar a precizat că animalele de companie vor trebui să se afle în raza unui dispozitiv Find My pentru a apărea pe hartă. „Dacă oamenii fac asta, trebuie doar să se asigure că animalul lor de companie în mișcare intră în raza unui dispozitiv din rețeaua Find My”, a spus Drance.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple says AirTags aren’t designed for tracking your kids or your pets