Orange a participat la prima transmisiune TV Live prin intermediul unei rețele 5G

Scris de | 26 aprilie, 2021
Orange a participat la prima transmisiune TV Live prin intermediul unei rețele 5G

Weekendul acesta a avut loc prima transmisiune TV Live în mișcare prin intermediul unei rețele 5G, iar PRO TV a ales Orange Business Services ca partener tehnologic.

Echipa tehnică PRO TV a reușit să atingă un standard înalt de calitate a imaginilor video pe întreaga perioadă a difuzării, prin utilizarea echipamentelor portabile de transmisiune și a conectivității Orange 5G cu bandă garantată. Evenimentul s-a desfășurat pe un traseu de peste 15km, în București, beneficiind astfel de acoperirea 100% a orașului cu 5G, inclusiv în interiorul Arenei Naționale.

Viteza comparabilă cu cea a fibrei optice, latența scăzută și capacitatea de a gestiona lățimea de bandă acordată unui utilizator, demonstrează viabilitatea conectivității 5G pentru companii media, dar mai ales ajută la o simplificare semnificativă a proceselor și echipamentelor necesare la o transmisiune live de înalta calitate.

Soluția Orange Business Service de broadcasting 5G

În mod obișnuit, transmisiunile din teren presupun un efort logistic considerabil și o flexibilitate redusă pentru operatori și reporteri.

Conectivitatea 5G cu viteză garantată de upload și sistemele de transmisie portabile pentru imagini video HD ori 4K sunt o alternativă fără compromisuri din punct de vedere calitate video la suita de broadcasting folosită în prezent, ce cuprinde conectivitate prin fibră optică sau echipamente de transmisiune prin satelit cu un consum mare de energie.

Soluțiile pentru broadcasting 5G propuse de Orange Business Services sunt compatibile cu dispozitivele de transmisiune compacte sub formă de rucsac, care pot fi conectate la mai multe camere video, dar și la smartphone-uri ce permit filmarea chiar la o calitate 4K.

Datorită capabilităților rețelei 5G, cantitatea mare de date necesară unei transmisiuni video poate fi tratată diferențiat față de restul traficului și ajunge în studioul central cu respectarea standardelor de broadcast.

Etichete: , ,