iOS 14.5 este disponibil cu suport AirTags, transparență de urmărire a aplicațiilor și upgrade-uri Siri. Vezi toate îmbunățirile pe care le aduce iOS 14.5

Scris de | 27 aprilie, 2021
iOS 14.5 este disponibil cu suport AirTags, transparență de urmărire a aplicațiilor și upgrade-uri Siri. Vezi toate îmbunățirile pe care le aduce iOS 14.5
foto via @macrumors.com

Apple tocmai a lansat actualizarea iOS 14.5. Aproape toate caracteristicile care vin cu cea mai recentă actualizare au fost deja documentate în timpul fazei de testare beta. În cazul în care ați ratat prezentarea, iată o scurtă descriere a tuturor noutăților pe care iOS 14.5 le aduce:

  • Apple a primit unele critici cu privire la mecanismul de deblocare a iPhone-urilor, deoarece Face ID pur și simplu nu funcționa cu măști. Datorită iOS 14.5, există acum o modalitate de a evita problema, deoarece utilizatorii își pot debloca iPhone-ul acum cu un Apple Watch. Cu toate acestea, aveți nevoie de un iPhone X sau un model ulterior cu Face ID și Apple Watch Series 3 sau un succesor pentru a profita de această funcție.

foto via @pocketnow.com

  • Una dintre cele mai mari modificări care vor apărea cu iOS 14.5 este transparența de urmărire a aplicațiilor, ceea ce face obligatoriu ca aplicațiile să primească permisiunea explicită de la utilizatori pentru a le urmări. Utilizatorii vor avea de ales dacă doresc să vadă reclame personalizate și să urmărească activitățile lor. Actualizarea adaugă, de asemenea, suport pentru urmăritorul de obiecte AirTag lansat de Apple la începutul acestei luni.  Mai mult, suportul dual-SIM 5G a ajuns în cele din urmă pentru telefoanele din seria iPhone 12. Cu iOS 14.5, Siri va permite acum alegerea dintr-un total de patru voci, iar acum sună mai natural, datorită tehnologiei Neural Text to Speech. În plus, asistentul AI poate, de asemenea, să inițieze apeluri video FaceTime de grup și beneficiază de asistență pentru anunțarea apelurilor primite prin intermediul dispozitivelor audio compatibile, cum ar fi căștile marca AirPods și Beats.

foto via @pocketnow.com

  • În plus, Apple Maps va permite acum utilizatorilor să raporteze un accident, verificarea vitezei și pericolele pe care le întâmpină în timpul călătoriei lor. Atunci când modul de navigare este activat pe iPhone sau CarPlay, utilizatorii pot pur și simplu să convoace Siri și să pronunțe comenzi vocale relevante.

 

  • Apple Podcasts primește pagini de spectacole reproiectate pentru a facilita ascultarea, precum și o opțiune de salvare și descărcare a episoadelor, astfel încât acestea să fie adăugate automat în bibliotecă pentru acces rapid.

 

  • Utilizatorii Apple Fitness + pot transmite acum audio și video pe televizoare și dispozitive compatibile AirPlay 2.

Mai sunt câteva noutăți pe care le aduce actualizarea iOS 14.5, insă acestea sunt printre cele mai importante. 

Etichete: , , , , ,

Sursa: iOS 14.5 is out with AirTags support, App Tracking Transparency and Siri upgrades