Alphabet (compania mamă a Google) raportează venituri în creștere în primul trimestru din 2021

Scris de | 28 aprilie, 2021
Alphabet (compania mamă a Google) raportează venituri în creștere în primul trimestru din 2021
foto via @9to5google.com

Alphabet a anunțat astăzi câștigurile din primul trimestru din 2021, cu venituri de 55,3 miliarde de dolari. Aceste cifre variază din ianuarie până în martie și reflectă o revenire tot mai mare la normal în unele industrii.

Veniturile au crescut cu 34% față de 41,2 miliarde USD în primul trimestru al anului 2020, cu venituri din exploatare de 16,4 miliarde USD și venituri nete de 17,9 miliarde USD pentru acest trimestru. Pentru comparație, Alphabet a raportat venituri de 56,9 miliarde de dolari și venituri nete de 15,2 miliarde de dolari în ultimul trimestru în perioada sărbătorilor.

„În ultimul an, oamenii au apelat la Căutarea Google și la multe servicii online pentru a fi informați, conectați și distrați. Ne-am continuat concentrarea pe furnizarea de servicii de încredere pentru a ajuta oamenii din întreaga lume. Serviciile noastre în cloud ajută companiile mari și mici, să-și accelereze transformările digitale. ”

„Veniturile totale de 55,3 miliarde de dolari în primul trimestru reflectă creșterea activității consumatorilor online și o creștere pe scară largă a veniturilor agenților de publicitate. Suntem foarte mulțumiți de impulsul continuu în Google Cloud, cu venituri de 4,0 miliarde de dolari în trimestru care reflectă forța și oportunitățile atât în ​​GCP, cât și în spațiul de lucru. ” susține Ruth Porat, director financiar al Google și Alphabet.

În primul trimestru al anului 2021, veniturile publicitare YouTube au fost de 6 miliarde de dolari (față de 4,03 miliarde de dolari în urmă cu un an), în timp ce Cloud a raportat 4,05 miliarde de dolari (comparativ cu 2,78 miliarde de dolari).

„Alte venituri Google” – care include hardware, Play Store și venituri YouTube care nu sunt publicitare – au raportat 6,5 miliarde de dolari, comparativ cu 4,4 miliarde de dolari în același trimestru al anului trecut.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Alphabet reports Q1 2021 revenue of $55.3 billion