REVIEW Razer Anzu, ochelarii smart cu care să-ți impresionezi prietenii

REVIEW Razer Anzu, ochelarii smart cu care să-ți impresionezi prietenii

Scris de | 30 aprilie, 2021

Fiind oarecum reticent la ideea de ochelari „smart”, am privit cu un interes mai redus lansarea Razer Anzu, unul dintre cele mai noi produse ale companiei din Statele Unite. Ochelarii se poziționează pe piață ca fiind dedicați gamerilor care stau constant cu ochii ațintiți spre diferite ecrane, și care vor o protecție suplimentară în fața luminii albastre, principala cauză a oboselii.

Razer Anzu reprezintă un noi soi de produs pe care începem să îl vedem fabricat de mai multe companii la nivel mondial. Dacă Huawei a ales să comercializeze ochelarii săi smart Gentle Monster ca pe un produs lifestyle, fashion, Razer a mers pe binecunoscuta direcție a gamingului și a aplicat un design specific lui Anzu. Ochelarii Razer arată în ton cu celelalte game ale producătorului.

Razer Anzu: Două versiuni de design

Ochelarii Anzu vin disponibili în două variante, una cu rame mai pătrățoase, cealaltă cu rame ceva mai rotunjite la colțuri. Deși partea de ramă care se așează pe urechi este cam groasă, designul ochelarilor este unul interesant, plăcut din punct de vedere estetic, cel puțin pentru mine. În plus, lentilele lui Anzu sunt interschimbabile, însă despre asta vom vorbi mai târziu.

ochelari smart razer anzu

Un alt lucru pe care l-am remarcat din primele minute este tocul premium al ochelarilor. Aceștia vin în cutie cu un toc de piele pe care este ștanțat logoul producătorului și în care regăsim și încărcătorul, care este alcătuit din două cabluri care se conectează pe fiecare dintre cele două părți ale ramei și care oferă ochelarilor o durată a unui ciclu de încărcare de aproximativ cinci ore.

ochelari smart razer anzu

Razer Anzu: Două seturi de lentile

Pe lângă încărcător, găsim în pachetul de la Razer și o microfibră de dimensiuni ofertante pentru curățarea lentilelor. Și, că tot am ajuns la acest capitol, Razer Anzu dispun de două seturi de lentile care pot fi schimbate între ele, dar și de posibilitatea echipării cu unele făcute pe comandă, cu dioptrii, pentru cei care au probleme de vedere.

Ochelarii de la Razer dispun de lentile care filtrează lumina albastră a monitoarelor cu un indice de protecție de 35%, lentile ce sunt destinate prevenției eventualelor afecțiuni ale ochilor sau a oboselii care poate interveni mai ales seara, atunci când privim display-ul laptopului sau al PC-ului într-o încăpere cu condiții reduse de lumină.

Pe lângă acestea, Anzu mai dispun și de un set de lentile de soare, polarizate, cu protecție UVA&UVB de 99%. Schimbarea celor două seturi se face într-un mod relativ facil, odată ce te obișnuiești cu procedura.

ochelari smart razer anzu

Recunosc că mi-a fost frică prima dată să aplic presiune pe lentile pentru a le detașa de pe ramă, însă Razer dă asigurări într-un tutorial video că aceasta este calea de urmat. Lentilele lui Anzu pot fi stocate în cutia dedicată acestora, care dispune de toate elementele de protecție pentru ca să nu poată fi deteriorate în mod accidental.

Să trecem și la difuzoarele lui Anzu, acestea fiind un element definitoriu pentru capacitatea „smart” a ochelarilor. Ele sunt integrate în ramă și oferă un sunet bun, interesant prin modul în care este livrat urechilor. Practic, difuzoarele lui Anzu se folosesc de oasele craniene din jurul tâmplelor pentru a amplifica sunetul transmis și pentru a oferi celui care ascultă o experiență apropiată de cea oferite de o pereche tradițională de căști.

ochelari smart razer anzu

Deși este foarte interesant de ascultat muzică sau de vorbit la telefon în acest mod, punctul mai slab ar fi faptul că sunetul care vine din difuzoare nu este chiar izolat, în sensul că lumea din jurul tău poate auzi piesa aleasă sau chiar convorbirea telefonică. Însă această problemă poate fi rezolvată cu ușurință cu ajutorul reglării volumului lui Anzu.

Razer Anzu: Conectivitate

De asemenea, am fost destul de impresionat de comenzile tactile de pe rame, în special de faptul că acestea oferă un feedback foarte bun la atingere și nu prea există cazuri în care dau rateuri. Deși comenzile sunt cât de cât complicate, acestea se învață rapid din aplicația Anzu, dedicată ochelarilor, disponibilă atât pe iOS cât și pe Android.

ochelari smart razer anzu

În plus, Anzu pot fi configurați pentru a putea fi folosiți și cu asistentul telefonului, fie că vorbim aici de Siri sau de Google Assistant. Fiind utilizator de iOS, am remarcat și „legarea” ușoară a ochelarilor la telefon, spre deosebire de alte produse care nu sunt produse de Apple.

Concluzia connect

Razer Anzu sunt niște ochelari care vor atrage cu siguranță atenția prietenilor și a călătorilor din metrou. Aceștia vin cu un design special marca Razer și oferă o protecție sporită atunci când stai în fața calculatorului. pot fi adaptați și transformați în ochelari de soare reprezintă un alt punct forte, iar experiența muzicală nu este nici ea de trecut cu vederea.

Având în vedere toate acestea, Razer Anzu pot fi un companion de nădejde pentru cei care căutau oricum să-și cumpere ochelari de protecție pentru calculator, iar faptul că vin cu difuzoare și comenzi tactile aduc un plus de „appeal” acestora. Ochelarii se comercializează la un preț de aproximativ 800 de lei.

Etichete: , , ,