Câștigurile LG din primul trimestru au crescut în urma vânzărilor de electronice pentru casă

Scris de | 3 mai, 2021
Câștigurile LG din primul trimestru au crescut în urma vânzărilor de electronice pentru casă
foto via @lg.com

LG Electronics a declarat joi că a înregistrat 18,8 trilioane de câștiguri în vânzări și 1,52 trilioane de câștiguri în venitul operațional în primul trimestru al anului 2021. Este o creștere de 28%, respectiv 39%, din aceeași perioadă de timp de acum un an. Vânzările și veniturile din exploatare au fost cele mai mari rezultate trimestriale ale producătorului de electronice sud-coreean până în prezent.

Performanța stelară a fost susținută de creșterea de două cifre a companiilor sale de electrocasnice și televizoare, a spus LG, care a înregistrat aproape 684 miliarde de euro și, respectiv, 300 miliarde de euro în venitul operațional. Cererea pentru aparatele sale premium a crescut la nivel global, în timp ce absorbția pentru mărcile sale de televizoare de ultimă generație precum OLED și NanoCell în America de Nord și Europa și-a revenit comparativ cu acum un an.

Între timp, compania mobilă LG a înregistrat pierderi operaționale de 208 de miliarde de euro. Compania intenționează să părăsească afacerea până la sfârșitul lunii iulie. Activitatea companiei cu componente de vehicule a înregistrat puțin sub 1,90 trilioane de câștiguri în vânzări, o creștere de 43,5% față de 2020. Divizia de soluții de afaceri a companiei, care furnizează PC-uri și monitoare întreprinderilor, a contribuit, de asemenea, cu 134 miliarde de câștiguri din veniturile din exploatare.

LG a declarat că se așteaptă la performanțe similare solide pentru afacerile sale în al doilea trimestru, susținute de vânzările puternice de produse electronice de uz casnic, datorită stimulului economic solid în marile economii din întreaga lume după pandemie. Producătorul sud-coreean de electronice a adăugat că va extinde investițiile în sectoarele auto-componente, inteligență artificială și de la o afacere la alta pentru a-și consolida competența pe piața globală.

Etichete: , ,

Sursa: LG's Q1 earnings surge on back of strong home electronics sales