Studiile arată că deținătorii de mașini electrice revin la cele pe combustibili fosili după o vreme. De ce se întâmplă asta?

Scris de | 5 mai, 2021
Studiile arată că deținătorii de mașini electrice revin la cele pe combustibili fosili după o vreme. De ce se întâmplă asta?
foto via @istockphoto.com

Întrucât o mare parte din lume lucrează pentru a se îndepărta de combustibilii fosili și de motorul cu combustie internă, un nou studiu de la Universitatea din California, Davis, publicat în revista Nature Energy săptămâna trecută, a arătat câteva semne referitoare la ceea ce industria auto încă mai trebuie să îndrepte. Potrivit acestui studiu, care a analizat proprietarii de vehicule electrice din California în mod specific în perioada 2015-2019, 18% dintre proprietarii de vehicule electrice au trecut înapoi la o mașină alimentată cu benzină. Pentru proprietarii hibrizi plug-in, 20% dintre aceștia au revenit la o mașină alimentată exclusiv de un motor.

Lipsa unei încărcări fiabile de nivel 2 acasă (adică o priză de 240 volți) a fost un factor major care a dus la „întreruperea” EV, așa cum au numit-o cercetătorii.

Dacă nu aveți un loc unde să încărcați în mod fiabil, este mult mai dificil să vă bucurați de avantajele unui vehicul electric, inclusiv un cost global de proprietate mai mic. Infrastructura de încărcare publică rămâne doar OK, cu multe stații oprite pentru întreținere sau pur și simplu nu suficient de aproape de șoferi, chiar și în California, unde încărcătoarele sunt mai frecvente decât restul SUA.

foto via @cnet.com

Potrivit cercetării, aproximativ jumătate dintre respondenții care au cumpărat un alt vehicul electric au avut acces la încărcarea de nivelul 2, comparativ cu cei 30% care au abandonat stilul de viață electric, dar au avut o priză adecvată acasă. Pentru a fi corecți cu producătorii de automobile și companiile de încărcare, lucrurile se îmbunătățesc mult, mai ales în comparație cu mijlocul ultimului deceniu. Instalarea de încărcare la domiciliu devine din ce în ce mai ușor de găsit, iar unii producători de automobile îl vor livra chiar și cu o nouă achiziție de vehicule electrice. Și EV-urile de astăzi se încarcă mai repede decât predecesorii lor.

Acest deceniu pare pregătit pentru o migrare spre vehiculele electrice, în ciuda acestor date, deoarece mai mulți producători de automobile devin serioși în legătură cu vânzarea de mașini electrice cu baterii și infrastructura de încărcare. 

Etichete: , , ,

Sursa: Surprising number of EV owners switch back to gas power, study says