Huawei Harmony OS ar putea ajunge pe telefoanele Xiaomi, Oppo și Vivo

Scris de | 10 mai, 2021
Huawei Harmony OS ar putea ajunge pe telefoanele Xiaomi, Oppo și Vivo

După ce a pierdut dreptul de a utiliza serviciile Google pe telefoanele sale, Huawei s-a aflat într-o continuă căutare de soluții pentru a continua să fie relevantă ca și companie pe acest segment. După cum putem vedea, eforturile duc toate într-o singură direcție: aceea în care producătorul chinez își va lansa propriul sistem de operare.

Însă surpriza mai mare este faptul că acesta ar putea ajunge și pe alte telefoane produse în țara asiatică, smartphone-uri dezvoltate de companii precum Xiaomi, Oppo sau vivo, toate fiind competitoare directe pentru Huawei. În plus, pentru utilizatori schimbarea nu ar fi atât de mare dacă e să ne luăm după primele impresii cu varianta beta a lui Harmony OS 2.0, care arată aproape identic cu interfața Android cu care suntem cu toții obișnuiți.

Un indiciu destul de clar este un raport conform căruia inginerii care stau în spatele Harmony OS vor introduce elemente de compatibilitate pentru dispozitivele care echipează procesoare MediaTek sau Qualcomm. Cum Huawei nu produce decât telefoane cu CPU-uri Kirin, direcția adoptată pare să fie destul de clară. Huawei vrea să înlocuiască Android cu Harmony OS pe cât mai multe device-uri, indiferent dacă sunt produse ale companiei sau nu.

Chiar dacă în china nu prea se comercializează telefoane care să dispună de servicii Google, compania americană ar putea pierde și micul segment de piață de care se bucură pe piața respectivă. Rămâne de văzut cum se va prezenta Harmony OS și cât de diferit va fi de versiunea clasică Android.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Huawei Harmony OS might be adopted by Xiaomi, OPPO, and Vivo