Google și Samsung combină Wear OS și Tizen, pentru a se bate cu Apple Watch

Scris de | 19 mai, 2021
Google și Samsung combină Wear OS și Tizen, pentru a se bate cu Apple Watch

Alianța dintre Samsung și Google continuă să crească, după ce ambele companii au anunțat că vor combina practic sistemele lor de operare pentru wearables, Wear OS și Tizen, într-un singur sistem, care pentru moment pare să se numească doar „Wear”.

Alăturarea celor două sisteme de operare ar trebui să aducă multiple beneficii, conform Google și Samsung, printre care se numără o autonomie mult mai bună, timpi de încărcare pentru aplicații reduși cu până la 30% și animații mult mai elegante și mai „smooth”. De asemenea, acest parteneriat va simplifica mult viața dezvoltatorilor de aplicații, creând un singur sistem de operare central pentru Android. Google promite și o selecție de aplicații și fețe de ceas mai mare ca oricând.

„Toți producătorii de dispozitive vor putea să adauge o experiență personalizată peste platforma noastră, iar dezvoltatorii vor putea folosi uneltele Android pe care deja le cunosc pentru a construi pentru o singură platformă și ecosistem” scrie Bjorn Kilburn de la Google, într-un blogpost.

Mai multe detalii în legătură cu ceea ce va urma în parteneriatul celor două au sosit de la Wired, care spune că Samsung va păstra acea margine rotativă pentru dispozitivele sale viitoare, însă nu va mai crea smartwatch-uri cu Tizen. Va exista de asemenea și o versiune a Google Maps care va funcționa în format standalone, direct pe ceas (fără a avea telefonul în apropiere) și o aplicație de YouTube Music care va putea descărca melodii. Același lucru îl va permite și Spotify, astfel că ieșitul la alergare doar cu ceasul va deveni mult mai ușor în viitorul apropiat.

De altfel, Samsung a și confirmat că următorul său Galaxy Watch va folosi noua platformă, iar Google a anunțat că următoarele dispozitive „premium” ale Fitbit vor rula și ele Wear.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Google and Samsung are merging Wear OS and Tizen