Procesoarele Apple cu 40 de nuclee vor alimenta viitorul Mac Pro și noul Mac mini

Scris de | 19 mai, 2021
Procesoarele Apple cu 40 de nuclee vor alimenta viitorul Mac Pro și noul Mac mini
foto via @gsmarena.com

După lansarea primului său cip M1, Apple lucrează la extinderea portofoliului de procesoare pentru a-și alimenta dispozitivele viitoare. Bloomberg spune că are informații despre un nou Mac Pro și un Mac mini de ultimă generație.

S-a zvonit că Mac Pro ar fi de până la două ori mai mic decât predecesorul său, însă acum deținem mai multe informații. Două versiuni ale dispozitivului vor fi disponibile – una cu un 20-core și alta cu un chip cu 40 de nuclee, în timp ce GPU va avea fie 64, fie 128 de nuclee. Denumite în cod 2C-Die și 4C-Die, noile Mac Pro vor adopta 16 și 32 de nuclee performante, fiind cele eficiente din punct de vedere energetic pentru sarcini mai mici.

În ceea ce privește Mac mini, dispozitivul va oferi o actualizare semnificativă față de cea existentă. Se va folosi un procesor cu 10 nuclee și 32 sau 64 nuclee GPU. Acesta va adăuga încă două porturi pe lângă cele două existente și va suporta până la 64 GB de memorie RAM. Sursa adaugă că proiectul Mac mini de ultimă generație este încă în stadiul incipient și ar putea fi prelungit sau abandonat cu totul. 

Etichete: , ,

Sursa: 40-core Apple Silicon to power upcoming Mac Pro, new Mac mini also in the works