Virgin Galactic a inaugurat spațioportul din New Mexico cu un nou zbor al avionului suborbital VSS Unity

Scris de | 24 mai, 2021
Virgin Galactic a inaugurat spațioportul din New Mexico cu un nou zbor al avionului suborbital VSS Unity
FOTO via SlashGear

Fiind una dintre cele trei companii private de explorare a spațiului, pe lângă SpaceX și Blue Origin, Virgin Galactic și-a deschis oficial spațioportul din New Mexico cu un zbor inaugurual al avionului spațial VSS Unity, aeronavă capabilă să zboare la peste 80 de Km altitudine și să aterizeze asemenea unui avion.

Fiind un vehicul atipic dacă e să îl comparăm cu capsulele rivale, Crew Dragon al SpaceX și New Shepard al Blue Origin, VSS Unity este capabilă de o lansare controlată chiar în aer, cu ajutorul unui avion „transport”.

Avionul suborbital reușește să se rupă de gravitația Pământului cu ajutorul unui motor asemenea celor de pe rachetele convenționale, acesta fiind capabil să propulseze vehiculul la peste 80 de Km altitudine.

Cel mai recent zbor al VSS Unity este primul care decolează de pe Spaceport America din New Mexico și este totodată primul zbor suborbital care are ca punct de plecare statul din sudul SUA. Unity poate purta în afara atmosferei până la șase pasageri și doi piloți și are ca scop programul de turism spațial prin care Richard Branson vrea să îi ia fața rivalului său Bezos.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Virgin Galactic launched humans into space from New Mexico for the first time