Fisker lucrează la un papamobil complet electric

Scris de | 26 mai, 2021
Fisker lucrează la un papamobil complet electric
foto via @theverge.com

Startup-ul EV Fisker Inc. spune că va face primul papamobil complet electric, folosind o versiune modificată a viitorului său SUV Ocean. Henrik Fisker și Geeta Gupta-Fisker (soția sa și cofondatorul Fisker Inc.) i-au prezentat Papei Francisc imagini ale proiectului propus în cadrul unei întâlniri de la Vatican, joi.

Aceste imagini arată un SUV Ocean alb, cu o cupolă de sticlă deasupra, care i-ar permite papei să salute publicul și mulțimea. Compania spune că va livra vehiculul cândva anul viitor.  În mod tradițional, motocicletele oficiale sunt fabricate de Mercedes-Benz și trebuie să fie blindate corespunzător și echipate cu sticlă antiglonț. Nu este clar cum Vaticanul ar folosi SUV-ul electric al Fisker Inc.  

foto via @theverge.com

„Am citit cu inspirație că Papa Francisc este foarte atent cu privire la mediu și la impactul schimbărilor climatice pentru generațiile viitoare”, a spus Fisker într-un comunicat. „Interiorul transportului papal Fisker Ocean va conține o varietate de materiale durabile, inclusiv covoare fabricate din sticle de plastic reciclate din ocean.”

Etichete: , , ,

Sursa: Fisker is building an electric popemobile