În curând ar putea fi posibilă plata cu Bitcoin a următorului iPhone sau Macbook

Scris de | 29 mai, 2021
În curând ar putea fi posibilă plata cu Bitcoin a următorului iPhone sau Macbook
foto via @etftrends.com

Marile corporații se deschid în cele din urmă către criptomonede? Ei bine, în februarie, Tesla a anunțat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și era gata să-l accepte ca plată pentru mașinile sale electrice. Entuziasmul a fost destul de scurt, întrucât Elon Musk, în stilul său tipic, a postat pe Twitter la începutul acestei luni că Tesla a suspendat achizițiile de vehicule folosind Bitcoin din cauza problemelor legate de schimbările climatice, ceea ce i-a derutat pe mulți investitori cripto care l-au acuzat pe miliardar că manipulează piața. Cu toate acestea, există alte companii care sunt dispuse să accepte plata cu bitcoin și a căror contribuție ar putea influența creșterea criptomonedelor. Apple a postat recent un loc de muncă pentru un manager de afaceri „Plăți alternative”, care sugerează că Apple ar putea intra în criptomonede.

În postarea de locuri de muncă, Apple a spus că sunt în căutarea unei persoane cu experiență de minim 5 ani „lucrând în sau cu furnizori alternativi de plăți, cum ar fi portofele digitale, BNPL (cumpărați acum plătiți mai târziuț), plăți rapide, criptomonede etc.” Descrierea postului afirmă că persoana angajată ar fi negociatorul-șef Apple pentru spațiul alternativ de plăți. Rolul va include examinarea potențialilor parteneri, negocierea și semnarea de acorduri și lansarea de noi programe și funcții pentru echipa Apple Wallets Payments and Commerce.

Va fi o mare surpriză dacă Apple este interesată să lucreze la lansarea propriei sale criptomonede, deoarece CEO-ul său a fost complet împotrivă în trecut. „Cred profund că banii trebuie să rămână în mâinile statelor”, a spus Cook în 2019. „Nu sunt confortabil cu ideea că un grup privat creează o monedă concurentă”.

Etichete: , , ,

Sursa: You may be able to buy your next iPhone or Macbook with Bitcoin