Acer introduce o funcție inedită pe ConceptD, care permite afișarea 3D fără a fi nevoie de ochelari

Scris de | 31 mai, 2021
Acer introduce o funcție inedită pe ConceptD, care permite afișarea 3D fără a fi nevoie de ochelari

Acer a anunțat SpatialLabs, o suită de experiențe posibile prin soluții optice de ultimă oră, plus tehnologii de afișare și senzoriale care aduc lumea virtuală la o dimensiune mai fizică, oferind experiențe 3D stereoscopice, într-un mod nou. Conținutul permite creatorilor să-și examineze creațiile în timp real și la 360 de grade, fără a fi nevoie de ochelari specializați.

Acer a anunțat și programul pentru dezvoltatori SpatialLabs, pentru dezvoltatorii ce folosesc Unreal Engine interesați să prezinte proiecte cu SpatialLabs. Cei înscriși în program vor primi un prototip de notebook ConceptD SpatialLabs, prima realizare a noii experiențe.

Acer SpatialLabs

Experiența SpatialLabs este creată prin combinația dintre o soluție de urmărire a ochilor, un afișaj 3D stereoscopic și tehnologii de randare în timp real. Soluția de urmărire a ochilor constă într-un set de camere stereo, situate în partea de sus a dispozitivului și care urmăresc poziția și mișcarea capului și a ochilor unui utilizator.

Afișajul notebook-ului prototip ConceptD SpatialLabs care urmează să fie oferit participanților la programul pentru dezvoltatori constă dintr-un panou UHD 2D cu o lentilă cu cristale lichide încastrată peste acesta, formând împreună un modul care poate fi comutat între vizualizare 2D și 3D stereoscopică.

Această combinație permite tehnologiei de procesare grafică să afișeze o imagine diferită fiecăruia dintre ochii privitorului, creând un efect 3D stereoscopic care permite conținutului să plutească în fața ecranului. Tehnologiile de redare în timp real permit creatorilor să interacționeze cu modelele 3D atunci când utilizează aplicații în SpatialLabs Experience Center, să își revizuiască creațiile în timp real, îmbunătățind fluxul de lucru de proiectare și să prezinte proiecte interactive în 3D stereoscopic.

Creații care plutesc în afara ecranului

Această suită de tehnologii este destinată creatorilor care lucrează cu conținut 3D. De obicei, proiectanții lucrează pe afișaje 2D care oferă doar informații limitate despre adâncimea unui obiect sau a unei scene 3D. SpatialLabs oferă creatorilor posibilitatea de a vedea proiectele lor în 3D.

Abilitatea de a vedea creațiile în 3D stereoscopic la un raport 1:1 accelerează procesul de găsire a problemelor și asigură faptul că un design 3D se potrivește cu conceptul original. De exemplu, designerii de produs pot folosi SpatialLabs Model Viewer pentru a-și face o idee despre cum va arăta elementul pe care îl realizează înainte de a investi timpul și resursele pentru a-l tipări sau a-l manufactura.

SpatialLabs Experience Center

Afișajul prototipului ConceptD SpatialLabs este setat în mod implicit pe modul 2D, permițând utilizarea dispozitivului ca un notebook normal. La lansarea aplicațiilor în SpatialLabs Experience Center, modul stereoscopic 3D va fi activat automat.

SpatialLabs Experience Center este o aplicație care include un tutorial despre utilizarea tehnologiei, diverse comenzi rapide pentru aplicații, și multe altele. În prezent, aceste aplicații includ:

  • SpatialLabs Model Viewer: Un instrument care permite utilizatorilor să importe fișiere în toate formatele 3D importante și să le prezinte în format 3D stereoscopic. În timp ce vizualizează modelul, informațiile generate despre poziția capului sunt încorporate în modelul 3D afișat. De exemplu, deplasarea ușoară spre stânga sau spre dreapta va roti modelul 3D în direcția opusă, ca și cum un utilizator ar fi făcut un pas către una din părțile obiectului. Toate acestea se întâmplă în timp real.

Add-on-urile SpatialLabs Model Viewer sunt disponibile pentru suitele software 3D cunoscute, precum Blender și Autodesk Fusion 360, și permit transferul fișierelor create în acele aplicații în SpatialLabs Model Viewer cu un singur click.

  • SpatialLabs Go: O soluție brevetată pentru redare de conținut side-by-side pe întregul ecran, în format 3D stereoscopic. De exemplu, după ce folosirea Blender pentru a seta o fereastră într-o vizualizare full-screen side-by-side, proiectanții pot folosi SpatialLabs Go pentru a o transfera în 3D stereoscopic.
  • PiStage pentru Maya: Middleware-ul PiStage funcționează ca un instrument care permite renunțarea la numeroasele randări consumatoare de timp, oferind utilizatorilor flexibilitatea de a crea sau edita conținutul pe un monitor 2D și de a vizualiza orice modificări făcute în 3D stereoscopic, în timp real, cu SpatialLabs.
  • SpatialLabs Player: Un player nativ pentru prezentarea video side-by-side în 3D stereoscopic.

Programul pentru dezvoltatori

SpatialLabs suportă și Unreal Engine, un instrument 3D în timp real care oferă creatorilor libertatea de a-și materializa ideile, oferind dezvoltatorii și echipelor posibilitatea de a colabora mai bine, fără compromisuri de calitate sau scalabilitate.

Acer le va oferi celor admiși în program un notebook prototip ConceptD SpatialLabs pentru o perioadă de trei luni – complet gratuit, cu transport inclus. Solicitanții acceptați pot utiliza dispozitivul furnizat pentru a crea proiecte în Unreal Engine și, în schimb, solicitantul ar trebui să permită Acer să expună și să prezinte aceste proiecte timp de un an. Feedback-ul utilizatorilor și un interviu vor fi, de asemenea, colectate în timpul procesului de creație în scopuri de dezvoltare a produsului.

Aplicanții interesați se pot înscrie până la data de 30 iunie 2021.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,