Intel a prezentat noi procesoare la Computex, cu viteze de 5.0GHz

Scris de | 31 mai, 2021
Intel a prezentat noi procesoare la Computex, cu viteze de 5.0GHz
Foto: Intel

La începutul lunii mai, Intel anunța primele sale procesoare Tiger Lake din seria H, realizate pentru laptop-uri puternice, iar Computex 2021 a oferit companiei ocazia de a prezenta două noi adiții în seria U, una dintre acestea fiind primul procesor al acestei serii care atinge un clock speed de 5.0GHz.

Intel a anunțat noul Core i7-1195G7, cel mai puternic procesor din seria U, alături un Core i5-1155G7, care devine cel mai puternic procesor i5 al companiei. La fel ca seria originală de procesoare de a 11-a generație, noile adiții vor opera între 12W și 28W. Ambele au configurații cu patru nuclee și 8 thread-uri și grafică integrată Iris Xe (i7-le vine cu 96EU, în timp ce i5 are 80EU).

Procesorul i7 are un clock speed de bază de 2.9GHz și poate urca până la 5.0GHz cu tehnologia Turbo Boost Max 3.0 a celor de la Intel, în timp ce i5-ul este tactat la 2.5GHz și poate urca până la 4.5GHz.

Alături de noile procesoare, Intel a anunțat și un nou modem, denumit Intel 5G Solution 5000, pe care producătorii îl vor putea încorpora în curând în laptop-uri. Acesta este rezultatul unei colaborări între Intel, Mediatek (care s-a ocupat de hardware) și Fibocom, și va oferi suport 5G și tehnologie integrată eSIM. Conform celor de la Intel, trei producători diferiți (Acer, Asus și HP) vor integra în noi laptop-uri noile procesoare Tiger Lake și modemul 5G Solution 5000. Dispozitivele ar urma să ajungă în piață mai târziu în acest an.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Intel’s latest 11th Gen processor brings 5.0GHz speeds to thin and light laptops