iPad-urile din 2022 ar putea trece la afișajele OLED

Scris de | 3 iunie, 2021
iPad-urile din 2022 ar putea trece la afișajele OLED
foto via @ubergizmo.com

Pentru iPad Pro din acest an, Apple a introdus utilizarea tehnologiei de afișare cu LED mini. În mare parte, este de așteptat ca Apple să se mențină pe mini LED-uri pentru o vreme, dar s-ar putea să nu fie neapărat cazul. Potrivit unui raport al publicației coreene ETNews, iPad-urile din 2022 s-ar putea să apeleze la utilizarea OLED în schimb.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acest lucru nu înseamnă că Apple va renunța la mini LED-uri. Analistul Ming-Chi Kuo spusese anterior că iPad Air din 2022 ar putea utiliza afișaj OLED și că Apple ar folosi de fapt mini LED-uri pentru dispozitivele sale de „productivitate”, precum cel al iPad Pro. Acest lucru se datorează faptului că mini LED-urile nu au probleme de burning, ceea ce este bun pe termen lung.

Acest lucru se datorează faptului că Apple este îngrijorat de faptul că utilizatorii care ar putea să-și folosească dispozitivele pentru perioade lungi de timp la serviciu sau la școală folosind același software ar putea observa burning-ul după un timp. Acesta este motivul pentru care analistul consideră că Apple va continua să utilizeze mini LED-uri pentru dispozitivele sale de productivitate, în timp ce pentru celelalte vor folosi OLED.

Un alt motiv pentru utilizarea OLED în produsele sale non-Pro este că, spre deosebire de iPhone, care folosește un panou OLED personalizat, afișajele OLED care ar fi utilizate pentru iPad sunt plate și ar putea costa Apple la fel de mult ca și panourile LCD, ceea ce înseamnă că trecerea la OLED nu va fi atât de semnificativă în ceea ce privește costurile.

Etichete: , , ,

Sursa: 2022’s iPads Might Switch To OLED Displays