Vodafone Italia va putea folosi echipamente Huawei în infrastructura de rețele 5G

Scris de | 3 iunie, 2021
Vodafone Italia va putea folosi echipamente Huawei în infrastructura de rețele 5G
foto via @gizchina.com

Huawei a primit un impuls în Europa, deoarece Vodafone Italia ar fi obținut aprobarea guvernului de a utiliza echipamentul vânzătorului chinez în arhitectura de rețea 5G, deși un acord va fi supus restricțiilor.

Două surse ale Reuters au susținut că prim-ministrul italian Mario Draghi a autorizat un acord între Vodafone și Huawei, în ciuda eforturilor de lobby în curs ale SUA, care avertizează aliații europeni împotriva utilizării vânzătorilor chinezi în rețelele 5G din motive de securitate națională. La fel ca alte acorduri pe care vânzătorul le-a încheiat în principalele țări europene, guvernul italian ar fi impus reguli precum interzicerea intervenției la distanță pentru remedierea erorilor și un prag de securitate ridicat.

Italia, spre deosebire de omologii europeni, inclusiv Marea Britanie, a evitat până acum interzicerea vânzătorilor chinezi Huawei și ZTE de la lansarea 5G, deși a adoptat o poziție mai dură în ultimii ani. Guvernul poate impune, de asemenea, reguli dure cu privire la orice tranzacții care implică companii din afara UE prin legislația sa, oferindu-i dreptul de a bloca orice mișcare făcută în industrii considerate a fi de importanță strategică.

Sub administrația anterioară, aflată la putere până în septembrie 2019, Huawei a fost blocat de guvern să furnizeze echipamente 5G către grupul de telecomunicații Fastweb.

Etichete: ,

Sursa: Huawei in line for Vodafone Italian job