Fitbit Sense și Versa 3 permit măsurarea SpO2 și controlul cu ajutorul comenzilor vocale prin Google Assistant

Scris de | 5 iunie, 2021
Fitbit Sense și Versa 3 permit măsurarea SpO2 și controlul cu ajutorul comenzilor vocale prin Google Assistant
foto via @slashgear.com

Luna trecută a fost acordată multă atenție Android Wear, mai ales pentru că a dat în sfârșit semne de viață după o lungă perioadă de stagnare. Acestea fiind spuse, atunci când vine vorba de articole portabile, în special cele orientate spre fitness și sănătate, gama largă Apple Watch și Fitbit domină în continuare piața și mintea oamenilor.

Viitorul Fitbit sub Google și Android Wear este cam nesigur, în ciuda asigurărilor, dar această ultimă actualizare a celor două ceasuri inteligente îl pune înaintea unor ceasuri inteligente Android Wear cărora le lipsește încă un senzor biometric popular.

Având în vedere pandemia COVID-19, oamenii au acordat mai multă atenție semnelor de avertizare care vin din corpul lor. Deși nu sunt la fel de exacte ca echipamentele medicale profesionale, senzorii din ceasurile inteligente și chiar unele telefoane pot totuși să ofere o estimare a performanței corpului. Măsurarea unor lucruri precum ritmul cardiac este acum o caracteristică comună în ceasurile inteligente, dar puțini pot face citiri Sp02.

Sp02, care reprezintă saturația de oxigen din sânge, măsoară cantitatea de oxigen din sânge. Poate fi un indicator indirect că sângele și restul corpului ar putea să nu primească cantitatea adecvată de oxigen necesară pentru a menține corpul să funcționeze corect. Este, de asemenea, unul dintre lucrurile pe care spitalele și medicii le monitorizează în cazul unei infecții COVID-19.

Unele dintre ceasurile inteligente Fitbit s-au integrat mult timp cu Asistentul Google, permițându-le utilizatorilor să își spună gândurile în loc să le tasteze. În mod ironic, Google nu le-a putut răspunde, cel puțin nu prin voce. Această ultimă actualizare îi dă voce lui Google și îi permite să ofere răspunsuri atât în ​​text, cât și audio, iar acesta din urmă poate fi dezactivat.

Urmărirea Sp02 și răspunsurile de la Google vin atât la Fitbit Sense, cât și la Fitbit Versa 3. Versa 3 poate acum să anunțe utilizatorii despre ritmul cardiac scăzut sau ridicat, un truc pe care Sense îl știe deja. Fitbit nu a dezvăluit încă când actualizarea FitbitOS va fi lansată pentru proprietarii acestor dispozitive.

Etichete: , , , ,

Sursa: Fitbit Sense and Versa 3 get Sp02 tracking and audible Google replies