Kaspersky și Skill Cup lansează cursul digital care ajută părinții să înțeleagă amenințările cibernetice asupra copiilor lor

Scris de | 7 iunie, 2021
Kaspersky și Skill Cup lansează cursul digital care ajută părinții să înțeleagă amenințările cibernetice asupra copiilor lor

Un curs gratuit de formare, bazat pe aplicația mobilă Skill Cup și dezvoltat împreună cu echipa platformei Kaspersky Security Awareness, a fost lansat pentru a ajuta părinții și copiii lor să acceseze internetul mai eficient, în ceea ce privește securitatea cibernetică și etica digitală. Conceput pentru a acoperi problemele cheie și provocările cu care se pot confrunta copiii în timp ce își folosesc dispozitivele și navighează pe internet, programul gratuit este disponibil pentru dispozitive iOS și Android.

Conform unei varietăți de sondaje, majoritatea copiilor folosesc deja anumite dispozitive până la vârsta de 11-12 ani. Cu toate acestea, pentru ca lumea digitală să rămână un spațiu sigur pentru copiii „născuți cu o tabletă în mână”, abilitățile de securitate cibernetică și etică digitală trebuie încurajate încă din copilărie. Kaspersky și Skill Cup au format o echipă pentru a dezvolta cursul, astfel încât să răspundă acestei nevoi.

Programul se bazează pe aplicația mobilă Skill Cup și constă într-o serie de lecții interactive organizate pe mai multe subiecte de actualitate. Acestea sunt prezentate într-o varietate de formate, inclusiv articole, videoclipuri, teste și materiale infografice.

Subiectele din cadrul programului acoperă cele mai importante probleme de etică și instruire digitală, vorbind inclusiv despre agresiunile cibernetice, regulile de comunicare cu străinii, conținutul periculos (cum ar fi grupurile și provocările populare) și tipurile de fraudă etc. La sfârșitul fiecărei lecții, se parcurge un scurt test pentru a evalua cunoștințele și înțelegerea subiectului.

Cursul este disponibil în prezent în engleză și rusă.

„În zilele noastre este greu să ne imaginăm copiii fără gadget-uri la dispoziție. Am venit cu ideea unui curs digital expres pentru părinți, care să le asigure înțelegerea clară a domeniului actualelor amenințări cibernetice pentru copii. De asemenea, cursul le va oferi câteva sfaturi și trucuri despre cum să mențină un nivel rezonabil de securitate fără a fi nevoie să recurgă la controlul excesiv sau la impunerea unor restricții dure”, spune Denis Barinov, Head of Kaspersky Academy.

Etichete: , , , , ,