Aplicația Google Measure AR se alătură „cimitirului” Google

Scris de | 11 iunie, 2021
Aplicația Google Measure AR se alătură „cimitirului” Google
foto via @slashgear.com

Aplicațiile vin și pleacă, indiferent de importanța sau semnificația lor, iar una dintre cele mai recente care au primit boot-ul este Measure, una dintre primele aplicații AR mobile Google și una pe care a folosit-o pentru a-și evidenția tehnologia AR chiar înainte ca AR mobil să devină un lucru.

Este posibil ca Google să fi fost unul dintre primii care au împins ideea utilizării telefoanelor pentru AR și VR, dar acestea ar putea deveni acum doar note de subsol în istorie. În urmă cu jumătate de deceniu, Google și Lenovo au încercat să împingă ideea care a fost numită atunci Project Tango în câteva produse comerciale, inclusiv un telefon gigantic și o tabletă. Asta este tot în trecut acum, la fel și una dintre primele aplicații ale Project Tango.

Măsura a făcut exact ceea ce spune numele sau cel puțin a încercat. Folosind doar camerele telefonului și unele magii AR și AI, utilizatorii ar putea să deseneze linii în vizorul camerei pentru a măsura obiecte. Oricât de magic ar părea, nu a funcționat întotdeauna cu precizie, dar ar putea oferi cel puțin estimări aproximative atunci când nu a fost disponibilă o măsurare adecvată.

În ciuda faptului că este încă listată pe site-ul Google pentru experiențe AR și VR, aplicația Measure AR nu mai există pe Google Play Store. Aplicația va funcționa în continuare pentru cei care încă o au instalată, dar nu o veți mai putea găsi sau chiar reinstala dacă ați fi eliminat-o înainte. Din toate punctele de vedere, acea parte din istoria RA Google a dispărut acum.

Desigur, nu este neobișnuit ca Google să scoată din priză aplicațiile, în special cele minore, cum ar fi Measure. Google are încă alte experiențe AR disponibile și pare să parieze pe WebXR. Având în vedere modul în care a fost inconsecvent în angajamentele VR și AR, totuși, mișcările tăcute ca aceasta ar putea să nu inspire exact încredere.

Etichete: , , , ,

Sursa: Google Measure AR app joins the notorious graveyard