Huawei spune că peste 4 milioane de dezvoltatori s-au conectat la HarmonyOS și vor dezvolta aplicații pentru noile dispozitive

Scris de | 13 iunie, 2021
Huawei spune că peste 4 milioane de dezvoltatori s-au conectat la HarmonyOS și vor dezvolta aplicații pentru noile dispozitive
foto via @gizchina.com

Cheia oricărei platforme de smartphone-uri este ecosistemul său de aplicații. Acest lucru se datorează faptului că fără aceste aplicații, la ce bun hardware-ul tau dacă nu există niciun software care să poată profita de el, nu? Aceasta este problema cu telefoanele de la BlackBerry și Microsoft de pe vremuri, unde hardware-ul nu era rău, doar că a existat o lipsă de suport pentru dezvoltatori în comparație cu iOS și Android.

Cu toate acestea, Huawei nu pare să aibă această problemă cu HarmonyOS. Compania a dezvăluit recent că, până în prezent, există 134.000 de aplicații disponibile pentru noua sa platformă și că peste 4 milioane de dezvoltatori s-au înscris pentru aceasta. Acest lucru este impresionant, deoarece dacă ne uităm la o singură aplicație per dezvoltator, aceasta este de cel puțin 4 milioane de aplicații care ar putea fi create deja.

Pentru cei care nu stiu, HarmonyOS este răspunsul Huawei la sistemul Android de la Google. Având în vedere războiul comercial actual dintre SUA și China, Huawei a fost prins în mijloc și nu poate utiliza serviciile Google pentru smartphone-urile sale. Acest lucru a forțat Huawei să înceapă să dezvolte alternative, inclusiv o platformă mobilă alternativă.

Cu toate acestea, se așteaptă ca HarmonyOS să fie mai mult decât o simplă platformă pentru smartphone-uri. Huawei a prevăzut că ar putea fi folosit pentru tot felul de gadgeturi inteligente, cum ar fi televizoarele inteligente, electrocasnice inteligente și multe altele.

Etichete: ,

Sursa: Huawei Says More Than 4 Million Developers Have Signed On For HarmonyOS