Când va renunța Microsoft la Windows 10

Scris de | 15 iunie, 2021
Când va renunța Microsoft la Windows 10
VP of Microsoft Surface Panos Panay speaks on stage at Windows 10 Devices Event, on Tuesday, October 6, 2015 in New York, New York. (Mark Von Holden/AP Images for AP Images for Windows)

Chiar înainte de lansarea Windows 10 în 2015, un angajat Microsoft spunea că aceasta va fi „ultima versiune de Windows”. Se pare, totuși, că definiția Microsoft a „ultimului” înseamnă a rezista până în 2025, moment în care compania plănuiește să renunțe la suportul pentru sistemul de operare utilizat de 1,3 miliarde de persoane.

Microsoft și-a actualizat pagina Windows 10 Home and Pro Lifecycle Policy, scriind că va „continua să accepte cel puțin un abonament Windows 10 Semi-anual până pe 14 octombrie 2025”.

Această observație este practic o confirmare a faptului că Windows 10 Home și Pro vor fi retrase la acea dată. Un antet afirmă că acest lucru este valabil și pentru Windows Pro Education și Pro for Workstation. Nu există nicio mențiune a versiunilor Enterprise sau Windows Server în document, ceea ce sugerează că aceste versiuni axate pe afaceri vor avea o dată de „pensionare” ulterioară.

Aceasta este încă o dovadă a faptului că Microsoft se pregătește să lanseze Windows 11. Compania a declarat că va prezenta „una dintre cele mai semnificative actualizări ale Windows din ultimul deceniu” la un eveniment viitor, care va fi programat de la ora 11:00. De asemenea, a postat și un videoclip cu un remix al sunetelor de pornire Windows care ține – ați ghicit – 11 minute.

Windows 10 va mai trece însă prin câteva actualizări majore înainte de a fi retras, inclusiv versiunea 21H2 (Sun Valley) care ajunge mai târziu în acest an, modernizând sistemul de operare actual cu un nou aspect și caracteristici.

Etichete: , ,

Sursa: Microsoft is killing off Windows 10 in 2025