E3 2021: cinci lucruri pe care le-am aflat după prezentarea Xbox/Bethesda

Scris de | 14 iunie, 2021
E3 2021: cinci lucruri pe care le-am aflat după prezentarea Xbox/Bethesda
Foto: Bethesda / Xbox

Xbox a venit la E3 2021 cu o prezentare generoasă, realizată în colaborare cu Bethesda și menită să celebreze achiziția celei din urmă de către Microsoft. Am adunat cele mai importante 5 lucruri ale prezentării pentru a face o scurtă recapitulare a ceea ce Xbox a pregătit pentru cel mai mare show de gaming din lume.

Fani Xbox, habemus exclusive

Prezentarea Xbox a oferit răspunsul unei întrebări care îi măcina pe mulți încă de când divizia de gaming a celor de la Microsoft a confirmat achiziția Bethesda – ce se va întâmpla cu viitoarele jocuri produse de studiourile din spatele unor francize ca Doom, Wolfenstein sau The Elder Scrolls? Ei bine, dacă ne ghidăm după ce se va întâmpla cu Starfield, unul dintre titlurile mult-așteptate ale Bethesda, acestea vor fi exclusive pentru Xbox și PC – practic, un alt mod de a spune că nu se vor putea juca pe PlayStation, o lovitură pe care mulți o anticipau.

Stafield a primit și primul său trailer, iar RPG-ul spațial al Bethesda se va lansa în noiembrie 2022. Până atunci, Xbox și Bethesda vor lansa un alt titlu nou, Redfall – un FPS open-world în care vei putea intra în pielea unor vânători de vampiri și care va ajunge pe noua generație de console Xbox în vara anului viitor.

Forza Horizon 5

Nu e tocmai o surpriză faptul că am văzut pentru prima oară cum va arăta Forza Horizon 5, succesorul unuia dintre cele mai apreciate titluri lansate de studiourile celor de la Microsoft în ultimii anii. Surpriza o reprezintă însă locația și faptul că ne vom putea bucura de experiența de racing Forza până la sfârșitul acestui an, jocul fiind pregătit pentru o lansare pe data de 9 noiembrie.

Vom face saltul de pe pășunile și „countryside”-ul din Marea Britanie către deșertul și vulcanii din Mexic, una dintre cele mai diverse locații din jocurile Forza de până acum, care vine la pachet cu decoruri fotorealiste și mașini superbe din punct de vedere grafic. Avem și un mod nou prin care jucătorii își vor putea crea propriile hărți și curse, astfel că îți vei putea da frâu liber creativității în Forza Horizon 5.

A Plague Tale 2 și The Outer Worlds 2

Și mai multe continuări pe lista noastră, și de data asta este vorba de A Plague Tale 2 și The Outer Worlds 2, sequel-urile unor titluri excelente, foarte bine primite și bine scrise. În A Plague Tale 2 ne vom întoarce în perioada „Morții Negre” cu Hugo și Amicia, pentru o nouă poveste care promite la fel de multă emoție ca prima parte, în timp ce The Outer Worlds 2 a „furat” show-ul printr-un trailer extrem de amuzant, în care dezvoltatorii recunosc că nu sunt pregătiți încă să ofere elemente de gameplay sau poveste, dar măcar au titlul celui de-al doilea joc din serie.

Halo Infinite

Așteptarea a meritat. Sau cel puțin asta pare să fie opinia marii majorități a fanilor Halo, după dezvăluirile legate de Halo Infinite, făcute de Xbox. Anunțat inițial pentru toamna lui 2020, odată cu lansarea noii generații de console, Halo Infinite a fost amânat un an după o reacție negativă a fanilor la felul în care se prezenta din punct de vedere grafic noua adiție din probabil cea mai de succes serie exclusivă Xbox.

Microsoft a ascultat atunci nemulțumirile fanilor, a recunoscut că jocul nu era pregătit pentru Xbox Series X/S, iar cei de la 343 Industries au trecut din nou la treabă, iar în gameplay-ul prezentat ieri, îmbunătățirile sunt evidente. Adăugăm la asta și faptul că multiplayer-ul va fi gratuit și sunt șanse mari ca noul Halo să fie un succes pentru Xbox, contrar tuturor așteptărilor după acele secvențe de gameplay văzute anul trecut.

Supremația Game Pass

Game Pass a devenit în ultimul an cel mai atractiv element al portofoliului Xbox, cu mult peste capacitățile noilor console sau eventualele exclusive pe care le poate obține divizia de gaming a Microsoft prin achiziția Bethesda. Un serviciu în continuă expansiune, cu un raport excelent la capitolul preț – calitate (și cantitate), prezentarea de duminică a Xbox a confirmat încă o dată că Game Pass are multe de arătat și nu este încă în forma sa finală.

Nu mai puțin de 27 din cele 30 de jocuri din prezentarea de ieri au ajuns sau vor ajunge în Game Pass – o mulțime dintre acestea încă din ziua lansării. În următoarele 6 luni, Hades, Scorn, Back 4 Blood, Microsoft Flight Simulator, Psychonauts 2, Forza Horizon 5, Age of Empires IV și Halo Infinite își vor găsi drumul în serviciul pe bază de abonament creat de Microsoft, iar 2022 se anunță și mai bun cu titluri ca Starfield și Redfall (Bethesda), S.T.A.L.K.E.R 2: Shadow of Chernobyl, A Plague Tale 2 sau The Outer Worlds 2, la care se pot adăuga Avowed, State of Decay 3 sau Perfect Dark.

În plus, prezența lui Phil Spencer la sfârșitul prezentării și confirmarea faptului că The Elder Scrolls VI este în lucru a servit ca încă un reminder că Xbox și Bethesda sunt acum un întreg și că, pentru Game Pass, „the only way is upwards”.

P.S.: Da, nu am uitat de minifrigider. Xbox a confirmat că va lansa minifrigiderul care arată ca un Xbox Series X la timp pentru perioada sărbătorilor. Avem nevoie de așa ceva? Nu. Îl vreau totuși? Evident că da.

Etichete: , , , , ,