Microsoft a primit aprobarea UE pentru a achiziționa Bethesda

Scris de | 8 martie, 2021
Microsoft a primit aprobarea UE pentru a achiziționa Bethesda

Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Microsoft achiziționează ZeniMax Media, compania-mamă a studiourilor din spatele celebrelor jocuri „Fallout” sau „Doom”. Înțelegerea dintre cele două companii „nu ridică vreun dubiu cu privire la compatibilitatea sa cu piața comună” arată verdictul oficial al Uniunii Europene, care a decis să aprobe tranzacția fără vreo condiție.

„Comisia a conclus că achiziția propusă nu ar crea vreo îngrijorare cu privire la competiție” se mai arată în comunicatul oficial.

Odată ce tranzacția, care se ridică la suma de 7,5 miliarde de dolari, va fi finalizată, lista de studiouri first-party a celor de la Microsoft va ajunge la 23 de nume. Cele mai noi adiții vor fi Arkane (dezvoltatorul „Dishonored”), MachineGames (dezvoltatorul „Wolfenstein”), id Software (dezvoltatorul „Doom”) și Tango Gameworks (dezvoltatorul „The Evil Within”). Planurile actuale ale celor de la Microsoft par să fie ca Bethesda să continue să funcționeze separat, cu actuala conducere, o abordare care a mai funcționat în cazul achizițiilor Mojang, LinkedIn și GitHub.

Anunțul achiziției Bethesda de către Microsoft a fost făcut încă din luna septembrie a anului trecut, când Phil Spencer, șeful Xbox, a asigurat că promisiunile de exclusivitate pentru titluri ca „Deathloop” și „GhostWire: Tokyo”, aflate în dezvoltare la acea vreme, vor fi onorate. Ambele jocuri vor apărea pe PlayStation 5 în acest an.

Situația va fi abordată însă în mod diferit când vine vorba de alte titluri care se vor lansa în următorii ani. Spencer a declarat că deciziile cu privire la acestea vor fi făcute individual, în funcție de joc. De exemplu, încă este neclar felul în care Microsoft va aborda lansarea lui Starfield, următorul titlu RPG de la Bethesda, setat în spațiu.

Planurile Microsoft ar trebui să fie anunțate pe 23 martie, la un eveniment „The future of gaming”, în care compania va vorbi despre Bethesda, integrarea xCloud pe iOS și ceea ce se va întâmpla cu serviciul Xbox Game Pass în viitorul apropiat.

Etichete: , , , ,