Windows 11 permite în sfârşit rularea de aplicaţii Android; Cum funcţionează?

Scris de | 17 februarie, 2022
Windows 11 permite în sfârşit rularea de aplicaţii Android; Cum funcţionează?

Microsoft a lansat în sfârşit mult aşteptata actualizare a lui Windows 11, care aduce suport pentru aplicaţiile Android pe platforma Microsoft. Acesta este cel mai mare update de la lansarea lui Windows 11 încoace, care aduce şi un NotePad cu design nou şi un Media Player nou.

Este inclusă şi o serie de îmbunătăţiri aduse taskbar-ului. Data şi ora vor fi disponibile în sfârşit pe multiple monitoare în Windows 11, ceva ce lipsea la debutul acestui OS. Widgetul meteo se întoarce în taskbar în acest update şi apare şi o funcţie nouă Mute/Unmute tot acolo pentru apelurile Microsoft Teams. În plus, utilizatorii vor putea partaja rapid ecranul, o fereastră sau o aplicaţie din taskbar direct în apelul Microsoft Teams.

Cât despre instalarea de aplicaţii Android, aceasta se face prin intermediul lui Amazon AppStore. Lista de aplicaţii disponibile acolo este mult mai mică decât cea din Google Play Store. Există totuşi şi workaround-uri, care aduc Play Store pe Win 11. Deocamdată poţi instala doar aplicaţiile deja testate şi aprobate pentru a fi instalate pe Windows. Pe viitor va sosi şi Google Play Games în Windows 11, dar şi Win 10, aşa cum a confirmat chiar Google.

Cum activezi aplicaţii Android pe Windows 11:

  1. Intraţi în Start şi cauţi Microsoft Store
  2. De acolo apeşi bara search şi scrii Amazon Appstore
  3. Instalezi AppStore şi e posibil să ţi se ceară Virtualization în BIOS
  4. Apare un popup care solicită download-ul lui Windows Subsystem for Android. Apăsaţi download.
  5. Apăsaţi „Yes” când sunteţi întrebaţi dacă permiteţi aplicaţiei să facă modificări
  6. Apăsaţi Open Amazon Appstore, vă logaţi în cont şi începeţi descărcarea de aplicaţii Android

Microsoft a regândit Media Player şi NotePad, acesta din urmă având acum Undo în multipli paşi, o interfaţă de căutare modernă şi Dark Mode. Media Player e gândit să înlocuiască atât Groove Music, cât şi Windows Media Player. Are un design mai bine integrat cu restul lui Windows 11.

Etichete: , , , , ,