Windows 11 va avea activ suportul pentru aplicaţii Android în februarie

Scris de | 29 ianuarie, 2022
Windows 11 va avea activ suportul pentru aplicaţii Android în februarie

Microsoft a dezvăluit Windows 11 în iunie 2021, dar o bună parte dintre funcţiile promise nu au fost activate imediat, ci lăsate în standby. Una dintre cele mai importante este promisiunea de a rula nativ aplicaţii Android prin Amazon App Store. Ei bine acum avem şi un deadline pentru sosirea sa, dar şi o modalitate de a încerca această funcţie chiar acum.

E drept că utilizatorii care fac parte din programul Windows 11 Insider au apucat să o încerce încă din octombrie 2021. Un preview public va sosi totuşi luna viitoare. Aplicaţiile Android se vor putea accesa prin Microsoft Store şi parteneriate cu Amazon şi Intel. Aplicaţiile vor rula pe un subsistem care este bazat pe AOSP (Android Open Source Project), versiunea 11. Va fi încă în faza beta, deci mai avem de aşteptat până la versiunea stabilă.

Update-ul de lună viitoare mai aduce şi îmbunătăţiri la nivel de taskbar, precum mute şi unmute pentru apeluri, partajare mai facilă a ferestrelor, meteo în taskbar şi două aplicaţii cu design complet nou: Notepad şi Media Player. Odată cu suportul pentru aplicaţii Android, cele 2.56 milioane de aplicaţii din Play Store vor ajunge în Windows 11.

Şi dezvoltatorii vor trebui să se adapteze.

Mai jos găsiţi şi modul în care puteţi încerca această noutate chiar acum:

  • PC-ul vostru trebuie să fie în programele/canalele Dev sau Beta. Vă puteţi înregistra aici
  • Pentru a profita de preview aveţi nevoie de specificaţii minime precun CPU de 1 GHz sau mai rapid, cel puţin 2 nuclee, cel puţin 4 GB RAM, 64 GB stocare, TPM 2.0 şi UEFI, Secure Boot şi un ecran minim HD
  • Aveţi nevoie de virtualization pentru BIOS/UEFI
  • Microsoft Store trebuie să fie cel puţin la versiunea 22110.1402.6.0
  • Regiunea PC-ului trebuie să fie SUA
  • Aveţi nevoie de un cont Amazon de SUA

Cam asta ar fi şi ca de obicei că recomandăm precauţie dacă nu ştiţi ce faceţi.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear