Windows 11 e aici. Cum arată și când se lansează cel mai nou sistem de operare al Microsoft

Scris de | 24 iunie, 2021
Windows 11 e aici. Cum arată și când se lansează cel mai nou sistem de operare al Microsoft

Microsoft a prezentat astăzi Windows 11, versiunea de Windows care aduce cele mai mari modificări din ultimii ani la sistemul de operare al gigantului american.

Designul și experiența de utilizare au fost simplificate, cu scopul de a facilita creativitatea și rezolvarea sarcinilor, conform Microsoft. Astfel, noul Windows are un aspect modern, proaspăt, ordonat și mai atractiv. De la noul buton de Start și taskbar până la fiecare sunet, font și iconiță, totul a fost gândit pentru a ușura munca utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea de a accesa multiple ferestre și capacitatea de a fixa aplicații una lângă alta.

Microsoft introduce și Snap Layouts, Snap Groups și Desktops, funcții noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și organizeze ferestrele de lucru și să-și optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcției Desktops, aceștia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau școală.

Microsoft Teams, integrare în taskbar

Pe Windows 11, noua funcție de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicația Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecțional.

Windows 11 se adresează și gamerilor, gaming-ul fiind dintotdeauna o parte fundamentală a Windows-ului. Windows 11 integrează cele mai noi tehnologii în acest domeni și facilitează utilizarea potențialului sistemului hardware, precum: DirectX 12 Ultimate, care oferă o grafică impresionantă, captivantă, la frecvențe mari ale cadrelor; DirectStorage pentru timpi de încărcare mai rapizi și experiențe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului; Auto HDR pentru o gamă de culori mai largă și mai vie.

Aplicațiile de pe Android ajung și pe Windows 11

Odată cu noul Windows, Microsoft aduce pentru prima dată aplicații Android pe Windows. Astfel, începând din acest an, utilizatorii vor putea să descopere aplicații Android în Microsoft Store și să le descarce prin Amazon Appstore – spre exemplu, vor putea să înregistreze și să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învățare virtuală chiar de pe computer.

Pentru IT, Windows 11 este construit pe fundația compatibilă Windows 10, astfel că noul Windows va putea fi implementat într-un mod similar cu versiunea actuală. Tranziția la Windows 11 va fi, așadar, ca o actualizare a Windows 10, iar experiențele de gestionare familiare pe care le avem la dispoziție astăzi – cum ar fi Microsoft Endpoint Manager, configurația cloud, Windows Update for Business și Autopilot – vor sprijini procesul de integrare a sistemului de operare Windows 11.

În ceea ce privește siguranța, vor fi integrate noi tehnologii de securitate care vor adăuga niveluri suplimentare de protecție de la cip la cloud. Windows 11 oferă un sistem de operare bazat pe modelul Zero Trust pentru a proteja datele și a securiza accesul de pe toate dispozitivele, gigantul american lucrând îndeaproape cu partenerii săi OEM (Original Equipment Manufacturer) și cu producătorii de cipuri pentru a crea standarde de securitate care să răspundă provocărilor aduse de evoluția constantă a peisajului amenințărilor cibernetice, precum și de noul mod de lucru hibrid

Când se lansează Windows 11

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi și pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com și descărca aplicația PC Health Check.

În plus, Microsoft colaborează cu partenerii săi de retail pentru a se asigura că toate computerele cu Windows 10, care pot fi achiziționate în prezent, sunt pregătite pentru actualizarea la Windows 11.

Actualizarea gratuită va fi lansată pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând și în 2022. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, Microsoft  va începe să partajeze o versiune pilot a Windows 11, pentru feedback, în cadrul Programului Windows Insider.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,