SUA va lansa un ghid de recomandări pentru implementarea 5G în Europa. Se dorește evitarea utilizării de echipamente de la furnizorii chinezi

Scris de | 16 iunie, 2021
SUA va lansa un ghid de recomandări pentru implementarea 5G în Europa. Se dorește evitarea utilizării de echipamente de la furnizorii chinezi
foto via @mobileworldlive.com

Guvernul SUA s-ar fi pregătit să schimbe abordarea în mișcări pentru a convinge alte națiuni să evite utilizarea echipamentelor de la furnizorii chinezi în rețelele 5G, trecând spre o strategie de convingere în loc de presiune.

Opțiunile pregătite includ stimulente financiare și îndrumări cu privire la alternativele la echipamentele fabricate în China, a raportat The Wall Street Journal (WSJ).

Acesta a declarat că Departamentul de Comerț al SUA pregătește un ghid de referință cu studii de caz și recomandări pentru a ghida guvernele și operatorii cu privire la modul de lansare a rețelelor 5G. Se spune că materialele prezintă instruire privind implementarea infrastructurii fără a se baza pe echipamentele fabricate în China.

Un proiect de lege se deschide deja în Congres, care ar permite țărilor din Europa Centrală și de Est să acceseze finanțarea SUA pentru ajutor extern pentru a cumpăra echipamente non-chineze, a raportat ziarul.

Oficialii americani sunt îngrijorați de faptul că guvernul chinez ar putea accesa echipamente interne pentru spionaj.

Aceste preocupări sunt împărtășite de guvernul britanic, care a interzis operatorilor să utilizeze echipamentele Huawei în rețelele 5G și le-a cerut să înlocuiască kitul existent. Abordarea este de așteptat să fie unul dintre exemplele utilizate în cartea de referință, a declarat WSJ.

Vodafone UK ar putea fi folosit ca model, în funcție de succesul unui plan de a utiliza RAN deschis în lansarea sa 5G.

Între timp, președintele SUA, Joe Biden, ar fi legat o vânzare de avioane de luptă în Emiratele Arabe Unite cu lansarea rețelei 5G, presând națiunea să elimine echipamentele Huawei înainte de a livra aeronava, care nu este programată pentru livrare de câțiva ani.

Etichete: , , ,

Sursa: US tipped to launch 5G playbook for allies