Apple ar dori să lanseze servicii de cloud care să concureze cu cele de la Amazon, Google sau Microsoft

Scris de | 17 iunie, 2021
Apple ar dori să lanseze servicii de cloud care să concureze cu cele de la Amazon, Google sau Microsoft

Serviciile cloud Apple de acum sunt destul de simple cu iCloud. Este un serviciu care îți permite să copiezi datele de pe dispozitivele tale Apple în cloud și să le sincronizezi pe celelalte dispozitive Apple, dar cam atât. Cu toate acestea, compania ar putea avea ambiții și mai mari, care ar putea să le vadă încercând să provoace Amazon, Google și Microsoft.

Pentru cei care nu știu, Amazon, Google și Microsoft oferă de fapt o mulțime de servicii de cloud. Aceasta include Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform și Azure by Microsoft. Potrivit unui raport speculativ al Protocolului, Apple ar putea fi interesat să lanseze ceva propriu și ar fi angajat pentru oameni cu experiență în tehnologiile cloud. Aceasta include angajări de la Docker, AWS și Google, pentru a numi doar câteva.

Într-un fel, acest lucru este în concordanță cu modul în care operează Apple. Se știe că Apple încearcă să facă totul singuri acolo unde este posibil. Am văzut acest lucru în produsele lor, unde controlează atât hardware-ul, cât și software-ul, precum și întregul ecosistem, astfel încât să își construiască propria infrastructură cloud. În prezent, se estimează că Apple plătește 30 de milioane de dolari pe lună doar Amazon pentru AWS, deci dacă Apple ar putea crea propriul sistem, acest lucru le-ar economisi o mulțime de bani pe termen lung.

Cu toate acestea, dacă se întâmplă sau nu, rămâne de văzut, plus chiar dacă s-ar întâmpla, s-ar putea să fie mai interesant pentru utilizatorii întreprinderii decât consumatorul mediu, dar ar fi o direcție interesantă pentru companie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple Could Be Looking To Take On Amazon, Google, Microsoft In The Cloud