Google aduce criptarea end-to-end la mesaje

Scris de | 17 iunie, 2021
Google aduce criptarea end-to-end la mesaje
foto via @wccftech.com

O mulțime de servicii de mesagerie utilizează criptarea end-to-end pentru a contribui la creșterea securității și a confidențialității mesajelor trimise și primite. IMessage de la Apple îl acceptă deja, iar acum se pare că Android Messages îl va primi și se va aștepta ca funcția să înceapă săptămâna aceasta.

Criptarea end-to-end pentru mesaje a fost lansată în noiembrie anul trecut în versiunea beta, unde cei care au participat la versiunea beta ar putea încerca singuri funcția, dar acum Google a decis să o pună la dispoziția tuturor utilizatorilor. Cu toate acestea, există câteva avertismente la această caracteristică pe care ați putea dori să le luați în considerare înainte de a începe să declanșați mesajele.

Pentru început, criptarea end-to-end este disponibilă numai pentru mesajele 1-la-1, deci dacă sunteți într-un chat de grup, acele mesaje nu sunt încă criptate de la un capăt la altul. În al doilea rând, va fi necesar ca atât dvs., cât și persoana cu care discutați să aveți funcțiile de chat RCS activate, deci dacă cealaltă persoană nu o are activată, atunci nu va funcționa. Mesajele dvs. vor continua, dar nu vor fi criptate de la un capăt la altul.

Etichete: , ,

Sursa: Google Is Bringing End-To-End Encryption To Messages