Honda va încheia producția de autovehicule Clarity cu hidrogen și plug-in

Scris de | 21 iunie, 2021
Honda va încheia producția de autovehicule Clarity cu hidrogen și plug-in
foto via @heraldnet.com

După ce a anulat anul trecut Clarity EV, Honda încetează producția modelelor sale cu combustibil cu hidrogen și plug-in Clarity hibrid în această vară, a raportat Autoblog. Decizia ar fi venit din cauza cererii scăzute și a noului accent al Honda pe electrificare, potrivit Nikkei.

Vehiculul cu celule de combustibil Clarity a pornit cu stângul în SUA de la început, cu un preț ridicat de 71.200 dolari și o lipsă de infrastructură de alimentare cu hidrogen în SUA. Odată cu sfârșitul modelelor Clarity EV, PHEV și cu celule de combustibil, Honda nu construiește în prezent niciun model electrificat în SUA.

Cu toate acestea, compania a spus că va construi suficiente modele Clarity cu celule de combustibil pentru alte firme în 2022 și va oferi sprijin pentru viitorul previzibil. Honda a anunțat anterior că va lansa o mașină electrică pentru 2024 și intenționează să vândă vehicule electrice cu emisii zero până în 2040.

Acestea ar putea include vehicule electrice, dar nici Honda nu a renunțat încă la hidrogen, după ce a încheiat un acord cu GM pentru a dezvolta vehicule cu celule de combustibil. Cu toate acestea, majoritatea hidrogenului din SUA este realizat prin reformarea gazelor naturale, astfel încât combustibilul mai eliberează gaze cu efect de seră, chiar dacă doar apa iese din conducta de evacuare a vehiculului cu celule de combustibil.

Etichete: , , ,

Sursa: Honda to end production of its hydrogen and plug-in hybrid Clarity cars