Samsung lansează noul său aspirator robot inteligent, Jet Bot AI+

Scris de | 1 iulie, 2021
Samsung lansează noul său aspirator robot inteligent, Jet Bot AI+

Jet Bot AI+ este primul robot aspirator din lume dotat cu un senzor 3D activ de tip stereo, care scanează un câmp vizual larg  pentru a evita obiectele mici, greu de detectat de pe podea. Camera sa de profunzime 3D – echivalentă cu 256.000 de senzori de distanță, conform Samsung – poate detecta cu precizie obstacole mici  de până la 1cm. Această funcție de detectare a obiectelor poate împiedica blocarea unității pe obstacolele mici pe parcursul desfășurării procesului de curățenie.

Jet Bot AI+ este, de asemenea, primul aspirator robot din lume care este echipat cu o soluție Intel AI, care alimentează tehnologia Jet AI de recunoaștere a obiectelor. Soluția inteligentă îi permite robotului să navigheze cu mai multă precizie, recunoscând nu doar obiectele de pe podea, ci și electrocasnicele și mobilierul.

Tehnologia inteligentă de luare a deciziilor cu care aspiratorul robot este înzestrat le oferă utilizatorilor siguranța că acesta poate curăța spațiul în jurul obiectelor, precum jucăriile pentru copii, păstrând în același timp o distanță sigură de obiectele delicate, precum vazele din porțelan . De asemenea, acesta poate clasifica o serie de articole, precum excrementele animalelor de companie, paharele de sticlă și cablurile electrice, ca fiind periculoase sau susceptibile de a provoca o eventuală contaminare ulterioară, evitându-le.

Poate identifica suprafața și cantitatea de praf de pe ea

Jet Bot AI+ este echipat, de asemenea, cu un senzor LiDAR capabil să analizeze locația pentru a-și optimiza traseul de curățare, scanând în mod repetat camera  pentru a colecta informații referitoare la distanța de parcurs. Această tehnologie funcționează bine și în zonele mai întunecate, sub mobilier sau în camerele mai slab luminate, astfel încât unitatea să poată acoperi o zonă mai mare cu o vizibilitate minimă.

Motorul Digital Inverter al robotului maximizează puterea de aspirare, iar cu funcția sa inteligentă de control al puterii, noul aspirator robot poate identifica tipul de suprafață care trebuie curățat, precum și cantitatea de praf care se află pe ea. Folosind aceste informații, unitatea își poate regla automat puterea de aspirare.

Robotul vine, de asemenea, cu o serie de funcționalități legate de igienă, care permit curățarea podelei, asigurându-se, în același timp, că praful este înlăturat fără să fie eliberat înapoi în aer. Sistemul său de filtrare cu 5 straturi colectează 99,99%  micro praf, inclusiv particule de dimensiuni de 0,5 ~ 4,2µm care, de regulă, pot scăpa cu ușurință. Toate piesele și filtrele pot fi curățate.

Modul Patrol, pentru a vedea ce se întâmplă în casa ta

Jet Bot AI+ „lucrează” alături de Clean Station, care colectează murdăria și părul într-un sac de praf de 2,5 litri și care trebuie înlocuită doar o dată la una sau trei luni . După curățare, aspiratorul robot revine automat la Clean Station, golindu-se cu ajutorul tehnologiei Air Pulse, completat de un sistem de filtrare cu mai multe straturi care colectează praful fin, asigurându-se că nu se eliberează înapoi în aer.

Noul aspirator robot poate fi controlat prin aplicația Smart Things și beneficiază de recunoaștere vocală prin Bixby. De asemenea, oferă un Live Cleaning Report, pentru opțiunea de a vedea în timp real traseul său de curățare a casei. Bineînțeles, există și un mod Patrol, prin care aceasta poate fi controlat de la distanță și poate folosi camera cu care este dotat pentru a arăta utilizatorului ce se întâmplă în casă.

Gama de aspiratoare Jet Bot AI+ va fi disponibilă în România începând cu luna iulie 2021.

Etichete: , , , ,