YouTube va transmite gratuit varianta feminină a UEFA Champions League

Scris de | 1 iulie, 2021
YouTube va transmite gratuit varianta feminină a UEFA Champions League
foto via @u-olimpiacluj.ro

Fanii fotbalului din întreaga lume vor putea urmări gratuit UEFA Champions League pentru femei în următoarele două sezoane. YouTube va transmite în flux fiecare joc din competiție în 2021-23. A încheiat un acord cu UEFA și serviciul de streaming sportiv DAZN, care a ridicat drepturile de difuzare la UWCL pentru următorii patru ani.

Cu excepția Orientului Mijlociu, a Africii de Nord și a Chinei și a teritoriilor sale, fanii de pretutindeni pot viziona toate cele 61 de jocuri (fără a include rundele de calificare) în direct și la cerere pe canalul YouTube DAZN în următoarele două sezoane. În următoarele două sezoane (2023-24 și 2024-25), DAZN va transmite în direct fiecare joc pe propria platformă, care este acum disponibilă în peste 200 de țări. Încă veți putea prinde 19 meciuri pe sezon pe YouTube.

Acordul de difuzare va intra în vigoare pe fondul unui nou format pentru UWCL. UEFA introduce în acest sezon o etapă a grupelor cu 16 jocuri, similară cu formatul Ligii Campionilor masculină. Anterior, a fost o competiție eliminatorie, cu o finală unică. Etapa grupelor pentru ediția UEFA Champions League din 2021-22 începe pe 5 octombrie.

Aceasta este o șansă pentru pasionații de fotbal din cele mai multe părți ale lumii de a prinde unii dintre cei mai buni jucători de pe planetă în acțiune, fără a fi nevoie să plătească un ban suplimentar (atâta timp cât au o conexiune la internet decentă și un dispozitiv pe care să vizioneze YouTube) . Acordul ar trebui să ofere UWCL mai multă expunere decât în ​​trecut și ar putea, probabil, să inspire mai mulți copii să se apuce de sport.

Serviciile de streaming îl derulează de ani de zile asupra drepturilor la fotbal. Aceasta este o afacere semnificativă pentru DAZN, precum și pentru orice ambiții sportive pe care le are YouTube. CBS și Paramount + dețin drepturi de difuzare în limba engleză a versiunii masculine a competiției din SUA. TUDN-ul Univision difuzează jocuri în spaniolă.

Etichete: , ,

Sursa: YouTube will stream the UEFA Women’s Champions League for free