Cât costă și care este cel mai scump joc din lume

Scris de | 12 iulie, 2021
Cât costă și care este cel mai scump joc din lume

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai scump joc din lume: Ei bine, de-a lungul timpului, dezvoltatorii de jocuri au încercat uneori să scoată versiuni extrem de scumpe ale unor titluri, care să includă diferite obiecte de valoare sau în cantitate extrem de limitată. Însă această încercare a rămas de multe ori fără succes, cele mai valoroase jocuri fiind în continuare versiunile neatinse ale unor titluri vechi.

Așa se face că o copie încă sigilată a jocului Super Mario 64 s-a vândut pentru suma incredibilă de 1,5 milioane de dolari, în cadrul unei licitații la Heritage Auctions, desfășurată în acest weekend.

Mai exact, suma totală adunată pentru cumpărarea jocului este de 1,56 de milioane de dolari, și vine la doar câteva zile după ce un alt joc sigilat, o copie a The Legend of Zelda pentru NES, s-a vândut pentru 870.000 de dolari, o altă sumă impresionantă.

Această versiune a Super Mario 64 devine astfel cel mai scump joc vândut vreodată și, posibil, singurul joc care a fost vândut vreodată pe mai mult de un milion de dolari. Conform The Verge, în ultimul an au fost vândute mai multe versiuni ale unor jocuri clasice, printre care și o copie a lui Super Mario Bros., care l-a costat pe cumpărător 660.000 de dolari.

Rămâne de văzut dacă acest trend, al cumpărării jocurilor vechi de 20-30 de ani, se va păstra în viitor, ținând cont de faptul că vânzările de jocuri digitale sunt în continuă creștere. Acesta poate fi și un factor care să ducă la mărirea prețurilor pentru tilurile în format fizic peste ani, însă este de așteptat ca versiunile vechi ale jocurilor clasice Nintendo să rămână în continuare atractive pentru colecționarii bogați.

Etichete: , ,

Sursa: Sealed Super Mario 64 Fetches Over $1.5 Million At Auction