Nintendo a început să lucreze la filmul bazat pe „The Legend of Zelda”

Scris de | 8 noiembrie, 2023
Nintendo a început să lucreze la filmul bazat pe „The Legend of Zelda”

Fanii uneia dintre cele mai populare serii de jocuri de la Nintendo, „The Legend of Zelda” au primit noi vești bune, după ce în ultimii ani s-au bucurat de două dintre cele mai bune jocuri ale istoriei recente: Breath of the Wild și Tears of the Kingdom. Se pare că acum Nintendo va face pasul către marele ecran, un film live-action bazat pe povestea din joc fiind în pregătiri. Anunțul a fost făcut chiar de Shigeru Miyamoto, creatorul francizei care are deja 37 de ani vechime.

„Lucrez la un film live-action The Legend of Zelda de câțiva ani deja, alături de Avi Arad, care a produs multe filme de mare succes” scrie Miyamoto într-o postare pe X, tradusă din japoneză. „I-am cerut lui Avi să producă acest film cu mine, și am început oficial să lucrăm la film alături de cei de la Nintendo, care sunt foarte implicați în producție. Va dura ceva timp până îl vom realiza, dar sper să așteptați cu nerăbdare să îl vedeți” mai spune Miyamoto.

Avi Arad a lucrat ca producător în numeroase filme cu supereroi, iar numele său este strâns legat de Spider-Man. De altfel, el a și produs „Spider-Man: Into the Spider-Verse”, peliculă care a câștigat și premiul Oscar pentru Best Animated Feature atunci când a fost lansat.

Decizia de a realiza un film bazat pe aventurile lui Link nu este surprinzătoare, ținând cont de succesele recente ale jocurilor video. Atât criticii, cât și fanii seriei au fost fascinați de Breath of the Wild, iar Tears of the Kingdom a vândut peste 20 de milioane de copii în acest an, din mai până în septembrie. De asemenea, Nintendo are deja un hit pe marile ecrane, grație lui The Super Mario Bros. Movie, care a depășit 1,3 miliarde de dolari la box-office-ul global, devenind al doilea cel mai de succes film animat din istorie, după Frozen II.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Nintendo confirms live-action Zelda movie is in the works