Dacă ai Nintendo Switch, nu mai pupi Twitch

Scris de | 2 noiembrie, 2023
Dacă ai Nintendo Switch, nu mai pupi Twitch
Foto: Nintendo

Twitch a anunțat că va opri suportul pentru aplicația dedicată de pe Nintendo Switch. Asta nu înseamnă doar că aplicația nu va mai primi actualizări, ci va fi ștearsă din magazinul de aplicații Nintendo eShop pe data de 6 noiembrie 2023. Cei care au aplicația deja descărcată la momentul eliminării de pe market o vor putea folosi în continuare până pe 31 ianuaie 2024, atunci când aceasta nu va mai funcționa.

Aplicația Twitch a fost lansată pe Nintendo Switch la finalul anului 2021, dar similar cu majoritatea chestiilor care ies pe consola portabilă, nici asta nu a oferit mare lucru atunci când vorbim despre features. Nu poți vedea chat-ul de pe stream, ceea ce înseamnă că trebuie să folosești aplicația de pe telefon dacă vrei să interacționezi cu ceilalți urmăritori. Nu poți nici să te abonezi la creatori de conținut, și nici măcar nu există o funcție prin care să poți face stream de pe Switch.

Recent, am luat decizia dificilă de a elimina aplicația Twitch de pe Nintendo Switch. Nintendo rămâne un partener valoros și apreciem suportul pe care comunitatea de utilizatori de Switch a acordat-o platformei și creatorilor noștri de conținut.

Reacția gamerilor care folosesc consola portabilă de la Nintendo a fost pozitivă, în sensul în care majoritatea au fost de acord cu faptul că aplicația trebuie să dispară. Și poate că este un motiv pentru care Switch-ul nu are Netflix, (HBO) Max sau Disney+, fiind la final de zi o consolă de jocuri, nu un tablet-replacement. Sau cine știe? Poate că ăsta o fi doar primul pas dintr-o curățenie generală pe care japonezii trebuie s-o facă pe eShop înainte de lansarea următoarei console portabile.

Etichete: , ,